Mærsk Mc-Kinney Møller Videncenter var igen i år vært for lego-robot-konkurrencen First Lego League. På verdensbasis deltog over 200.000 børn fra 80 forskellige lande i denne konkurrence.

Lørdag den 9. november blev det afholdt her i Sorø. Børn og unge fra hele landet var samlet i Videncenteret med det formål at konkurrere, udvikle og lære.lego league

I Lehmann Auditoriet (midten af Videncenteret) fandt en robotkonkurrence sted, hvor alle de unge dystede med stort engagement. Stemningen emmede af entusiasme, begejstring og ikke mindst visdom.  Oliver Fellner Rose, elev på Sorø Akademi, var DJ og stod for musikken, som fyldte hele Videncenteret. Oven på var der diverse stande med børn og unge, der fremlagde deres ideer.

Årets emne var ”Hvordan lærer vi bedre?”. Betina på 12 år fra Antvorskov Skole fortalte om, hvordan indlæringsevnen i matematik kunne forbedres ifølge hende og hendes gruppe Team Fanatic.

Meget enkelt, ved hjælp af tre metoder kunne det blive forbedret markant:

Peer to peer, hvor eleverne, der har forstået emnet skal forklare det for de, der ikke har forstået det. 3D-printeren, som skal printe figurer ud ved beregning af rumfang, overfladeareal eller andre figurer. Dette gør matematikken mindre abstrakt og lettere forståelig for de, der indlærer bedst visuelt. Til sidst skal læreren på forhånd sende en vejledning til de opgaver, som skal regnes i timen – og de elever, som ikke forstår opgaven første gang, kan se videoen igen.

Dette var blot nogle af mange gode forslag og ideer til, hvordan undervisningen kunne forbedres.

Skoleleder af Antvorskov Skole, Søren Ranthe, meldte for første gang skolen til Lego League i 2009 og har derefter vundet fire ud af de fem år, hvor de har deltaget. Han var igen i år meget stolt af sine elever, som viste stort engagement. Søren Ranthe fortalte, at elevernes motivation stiger grundet et arrangement som Lego League, og det mærkes tydeligt i undervisningen til daglig.

Her kan du se en kort video fra dagen…

/KB