Lørdag den 5. marts blæser to supersaxofonister til jazzfester på Kunstnergaarden og Kragerup Gods.

Først Jesper Thilo og dernæst Jan Harbeck. Det er det storslåede program for vinterjazzens afslutning på lørdag den 5. marts.

Thilo spiller med Jacob Fischer, guitar, Jens Skou Olsen, bas, og Anders Provis, trommer på Kunstnergaaden i Dianalund kl. 19.00. To og en halv time senere, ved 21.30 tiden, går Jan Harbeck på scenen i Kragerups Kviestald sammen med Henrik Gunde, piano, Eske Nørrelykke, bas, og Espen Laub von Lillienskjold, trommer. De skal spille til et overdådigt festarrangement med fransk champagne og gastonomi lige så udsøgt som jazzmusikken.

Jesper Thilo og Jacob Fischer er to af dansk jazz’ store skikkelser. De kan kunsten at få en sal til at gynge. Og uanset hvor mange gange, man gennem årene har lagt ører til denne kunst, formår de at overraske med deres skønne fraseringer. Så der er en swingende oplevelse i vente på Kunstnergaarden i Dianalund.

Lørdag den 5. marts 2022 kl. 19.00
Thilo/Fischer kvartet: Jesper Thilo, sax, Jacob Fischer, guitar, Jens Skou Olsen, bas, og Anders Provis, trommer
Kunstnergaarden, Kunstnergaardsvej 1, 4293 Dianalund
Entré: 175 kr. Reservation: glyholt@post.tele.dk, tlf. 40 48 05 16

Helaftensfest på Kragerup

På Kragerup Gods er der lagt op til en animeret festaften. Den begynder allerede kl. 18.00, hvor gæsterne bliver modtaget af godsejer Dinesen og levende jazz leveret af Jan Harbeck – men kun indtil en fransk champagne connaisseur overtager scenen og propperne begynder at springe. Så følger en otte-retters luksus menu og mere champagne indtil 21.30-tiden, hvor Jan Harbeck vender tilbage med sin kvartet for at spille et par timer, mens champagnebaren holdes åben. Harbeck kaldes for en konge af dansk swing i den store tradition fra Lester Young, Ben Webster og Coleman Hawkins. Han har både opnået den eftertragtede Bent Jædig pris, en Grammy for årets bedste jazzudgivelse og Ben Webster prisen, og samtidig har publikum fået øjne og ører op for ham i et sådant omfang, at hans seneste album med kvartetten er blevet den bedst sælgende danske cd i flere år. Harbeck spiller helst 100 pct. akustisk for at skabe ægte nærvær og naturlig lyd.

Lørdag den 5. marts kl. 21.30 (servering fra 18.00)
Jan Harbeck Kvartet: Jan Harbeck, tenorsax, Henrik Gunde, piano, Eske Nørrelykke, bas, og Espen Laub von Lillienskjold, trommer.
KRAGERUP GODS (Kviestalden), Kragerupsgårdsvej 33, 4291 Ruds Vedby
Entré: 1795 kr. incl. champagne, østers og otte retters menu
Reservation: KLIK HER – eller info@kragerup.dk eller tlf. 58 26 12 50

Sorø Jazz er arrangeret af Victoria Teatret (non-profit selskab, som siden 1983 har drevet Sorøs biograf og anden kulturel virksomhed) i samarbejde med Allan Aistrup, som forestår kunstnerisk tilrettelæggelse, programlægning og administrative pligter i selskabet Jeronimus ApS.

 

Foto: ABW