Sorø Privatskole byder elever og familier inden for på skolen til den årlige forårsfestival fredag den 20. maj. En på alle måder anderledes skoledag for børn og voksne med aktiviteter på hele skolen og fællesspisning i skolegården. Det fortæller skolen i en pressemeddelelse.

privatskolen (1)Sorø Privatskole afholder den årlige forårsfestival fredag d. 20. maj fra kl. 14 til 19 – ikke at forveksle med skolefesten, som bliver afholdt tidligere på året i Sorø Hallerne.

”Festivalen er noget andet end skolefesten. Skolefesten er en stor festdag med mad, musical og livemusik, mens festivalen er en levende skoledag med udstillinger, aktiviteter og fælles hygge,” forklarer Casper Madsen, skoleleder på Sorø Privatskole.

Oprindeligt startede festivalen som kulminationen på skolens majprojekt, hvor eleverne havde arbejdet med et fælles tema og emne. I dag er det klimaks på en fordybelsesuge, hvor eleverne har arbejdet med deres egne og forskellige projekter i klassen eller på årgangen.

”Vi vil gerne åbne skolen op for familier, naboer og andre i lokalsamfundet. Det gør vi bedst ved at lade eleverne fremvise, hvad de har arbejdet med i løbet af fordybelsesugen, men også resten af skoleåret,” supplerer Casper Madsen.

Selve festivalen består af forskellige boder, udstillinger, værksteder, quizzer samt musik og underholdning med rig mulighed for at komme rundt på skolen for at se, høre, røre, dufte og smage. Eleverne på 7. årgang står for festivalmenuen, som elever og forældre har kunnet bestille op til festivalen.

privatskolen (2)Eleverne starter skoledagen som normalt kl. 8, hvor de i løbet af dagen forbereder sig på at tage imod alle gæsterne. Kl. 14 er der officiel åbning i skolens amfiteater, hvorefter gæsterne løbende ankommer og oplever festivalen. Senere på eftermiddagen, kl. 17, tager gæsterne plads ved borde og bænke, eller på græs og tæpper, og spiser sammen indtil festivalen slutter kl. 19.

For at binde den lille og den store skolegård på Sorø Privatskole sammen, har skolen fået tilladelse til lukke Frederiksvej for biler i begge retninger kl. 8.00-20.00. Det sker fra fodgængerfeltet på Frederiksvej og hen til Wilstersvej.

Festivalen på Sorø Privatskole er årets helt store tilløbstykke. Skolen forventer således, at op mod 1.000 folk deltager i festivalen i løbet af dagen. Flertallet kommer formodentligt fra Sorø by og lokalområde. Men der kommer også en del, som bor længere væk, da Sorø Privatskole er en mangfoldig skole med elever fra flere forskellige dele af Sjælland.

privatskolen (3)Festivalen ligger i forlængelse af skoleårets sidste fordybelsesuge på Sorø Privatskole. I fordybelsesugen erstattes elevernes normale skema med undervisningstid fra kl. 8.00-13:05. Formålet med fordybelsesugen er, at eleverne fordyber sig med ét enkelt fag/emne i en hel skoledag eller flere. Fordybelsesugen giver mulighed for samarbejde på tværs af klasser, årgange og afdelinger, og der skabes mulighed for emnearbejder og projektarbejder.

Det 12. år med festival på Sorø Privatskole.