Af Brian Mikkelsen, skatteordfører, Det Konservative Folkeparti

Brian Mikkelsen
Brian Mikkelsen

Den venstreorienterede tænketank Arbejderbevægelsens Erhvervsråd har netop offentliggjort en analyse, som viser, at fastfrysningen af grundskylden kun er til gavn for de rigeste boligejere. Men sandheden kunne ikke være længere væk.

Da vi fik tilkæmpet os fastfrysningen af grundskylden i de seneste finanslovsforhandlinger, var det med til at skabe tryghed for helt almindelige børnefamilier rundt om i de sjællandske kommuner. Det var jeg personligt stolt over – og vi ønsker på sigt helt at fjerne alle løbende boligskatter, så ingen i fremtiden bliver beskattet fra hus og hjem.

Det er ikke første gang – og formentlig heller ikke sidste – at venstreorienterede politikere eller organisationer beskylder os for at føre politik for de ”rige”. Disse beskyldninger falder dog hurtigt til jorden, når man tager et kig fakta. Ifølge Danske Bank kunne boligejere i Sorø, Vordingborg og Lollands Kommune se frem til en tårnhøj stigning på over 30 procent i deres grundskyld i periode 2014-2018.

Det vidner om, at vores politik ikke favoriserer borgere på baggrund af løn – men til gengæld giver tryghed og flere økonomiske muligheder for alle boligejere.

Fastfrysningen af grundskylden var det første skridt i den rigtige retning. Vi fik sat en klar stopper for SKATs stigende trang til at hive penge op af folks lommer. Og nu er det tid til at ændre systemet. I fremtiden skal ingen beskattes for blot at bo i deres eget hjem, hvis det står til os. Det er en kamp, som jeg ser frem til at kæmpe yderligere for i den kommende tid.