kirstenSå blev det fastelavn, og her fortæller Kirsten Stoltze Møller om “Familien Mangemøllers” fastelavnstraditioner. Kirsten driver virsomheden Livrig.dk, en webshop med brugbare kvalitetsløsninger til den danske børnefamilie. Som nybagt tvillingemor med 3 børn i forvejen ved Kirsten, hvad hun taler om. Webshoppen har fortsat fokus på ergonomiske “ifavn-løsninger”, men er også fornyet med søskendevognen StrollAirMyDuo, der er smal nok til at gå gennem en almindelig dør og har vendbare sæder.

Som nyuddannet slyngevejleder bruger Kirsten desuden meget tid på vejledning af mere eller mindre desperate småbørnsfamilier. Samtidig har hun startet Kangatraining Danmark (efterfødselstræning med baby i vikle), der nu er ved at være klar til instruktøruddannelser. “Kangatraining har åbnet mange nye spændende døre, som jeg prioriterer og træder ind igennem med stor nysgerrighed efterhånden som tiden er til det. Pt. er det opstart af nye Kangatraining hold, der står for døren og henover foråret udbydes det friske effektive Nordickanga (stavgang med Lillen i bæresele)”, siger Kirsten Stoltze Møller.

mangemøllerHvordan fejrer I fastelavn?
Vi bliver inviteret til fastelavnsfest i Næstved hvert år. Så tropper hele Mangemøller familien op, spiser alle bollerne, smadrer tønderne og løber med alt slikket. Af samme grund er det vigtigt at være klædt ud, så vi ikke bliver genkendt fra forrige år…

Får børnene fastelavnsris?
Det er lidt forskelligt om de får ris. For det første ville det medføre betydelige huller i hækken, når jeg pelsede den for “ris” til hvert barn. For det andet kan Agnes piske Alfred ret hårdt oven i hovedet med grene udstyret med påhængskarameller. På den anden side er det en sjov tradition, som jeg husker med spænding fra min barndom, når min far kastede sig frådende over vores slik tabt i dynerne under risningen. For det meste bliver det ris til farmand og ros til mama hjemme hos os.

Hvor finder man byens bedste fastelavnsboller?
Hvis min bageentusiast Olivia ikke lige har tid til at bage dem selv eller med en lillebror, er der ingen tvivl om, hvor vi altid køber bagværk. Vi forguder Sejers Konditori og deres lækkerier i bredt udvalg af kvalitetsbagværk.

Hvad tror du de fleste børn er klædt ud som i år?
Hvad skal I være? Det er altid et hit med prinsesse, Spiderman og ninja. I år har Disney-filmen Frost bragt to nye prinsesser og andre figurer ind i garderoben og er som altid en succes. Men jeg tror også, der er meget DIY pga. de mange sociale medier bl.a. Youtube, Instagram og Pinterest. Mødre, der forsøger at fordybe sig i et kreativt projekt i kompromis med søvnen. På samme måde blev tvillingerne i sidste øjeblik forvandlet til årets minions fra filmen “Grusomme mig 2” med smækbukser, hjemmestrikkede huer med brilleøjne på, mens de to store Mangemøller børn er i hverdagens tøj som hhv. junglediva og cool gangster. Asger AKA mellemmanden er i Dusty flyverdragt fra Disneys “flyvemaskiner”. Det skal være tøj, man kan hoppe, løbe, kravle og sove i.

mangemøller2Skal du selv slå katten af tønden i år?
Én af fordelene ved at have mange børn at bære på er, at man får omdannet mormorflæsket fra under armen til rå muskelpigepower lige til kølle-armen. Jeg har store forventninger til at smadre katten langt ud af tønden og gå derfra med en kæk dronningekrone på sned.

Må der være slik i tønden?
Ja da, der må være slik i tønden. Det er jo kun det slik man spiser med trist sind der er usundt… Alt med måde – nok især for de voksne. Er stykkerne pakket enkeltvis ind, holder glæden længere. Og så kan man supplere med frugt, grønt og masser af leg udenfor.

Er der plads til at fejre både halloween og fastelavn?
Ja, der er plads til det hele, så må den enkelte vælge efter behov. Det kan ikke undgås at de amerikanske traditioner kommer rullende. Derudover er fastelavn i min terminologi en maskefest, mens halloween er dyrkelse af det okkulte. Folk må dyrke, hvad de mener, gør hverdagene sjovere. Jeg sætter hellere spørgsmålstegn ved hvorfor Valentine’s Day kun fejres én dag årligt – udklædning, blomster, chokolade og kærlighed – jo mere jo bedre!

mangemøller3