Hvis du gik og troede, at årets sidste kat blev slået ud af tønden den 15. februar, kan du godt tro om igen. Sorøs børnefamilier fejrer fastelavn i flere uger. Louise Sukkot er gift med David og mor til fire. De bor på Frederiksberg, og her fortæller Louise om weekendens fastelavnsfest, der løb af stabelen hos hendes far med hendes søskende og deres familier.

Må der være slik i tønden?
Der skal være slik i tønden, men der må godt være lidt voksenstyring ind over, så alle børn (og voksne) får fornøjelse af de søde sager.

Hvor finder man byens bedste fastelavnsboller?
Børnene er med til fastelavn i deres institutioner og skole. David er altid med til børnehavens fastelavnsfest, som afholdes ude i Sønderskoven, hvor Sorø Skovbørnehave har en dejlig bålhytte. Det er også her man finder byen bedste og største udvalg af fastelavnsboller.

fastelavn

Hvad er I klædt ud som?
I år er vi klædt ud som Mike Wazowski, en gave/Jack Sparrow, Panda, Pindsvin, Mr. Incredible og en Chili. Vores udklædninger er en blanding af hjemmelavet, gammelt og nyanskaffet. Til daglig tjener kostumerne som udklædningstøj, og der er mange timers god leg og underholdning i det, så jeg synes, det giver mening at købe et par nye dragter om året.

Er der plads til både halloween og fastelavn?
Inden jeg fik børn, synes jeg, Halloween var noget amerikaniseret pjat, men nu synes jeg, det er meget sjovt med en (u)hyggelig fest i efteråret, hvor der ellers er langt imellem festlighederne. Vi laver græskarlygter, men ellers gør vi ikke noget ud af det hjemme.