SF Sorø meddeler:

I SF har medlemmerne let ved at blive hørt, og afstanden fra lokalafdelinger til folketinget er kort.

I denne weekend, 9.-10. marts, deltog 6 medlemmer af SF Sorø i SF’s årlige landsmøde i Kolding. Rejse, forplejning og overnatning blev betalt af partiet med henblik på at sikre demokratisk indflydelse fra hele landet.

Det var en hyggelig, spændende og inspirerende oplevelse at være med til landsmødet. Danmark er et foreningsland med folkestyre, og vi kan kun opfordre nysgerrige til at blive aktivt medlem i et politisk parti. Det giver indflydelse, viden og fællesskab, og vejen fra lokale SFer til vores folkevalgte på Christiansborg er kort. På weekendens SF landsmøde, sad Sorøs folketingsmedlem, Astrid Carøe for eksempel sammen med os under landsmødet (og strikkede).

Uger før landsmødet gennemgår de enkelte partiforeninger udkastet til SF’s politiske udtalelse og det kommende års arbejdsplan. Her kan medlemmerne komme med ændringsforslag, der vil blive taget stilling til på landsmødet.

På landsmødet indleder partiformand Pia Olsen Dyhr med en tale. Derefter er der plenumdebat, som har karakter af korte debatindlæg fra en talerstol. Det minder lidt om tv-serien “Løvens Hule” med pitches, da taletiden er sat til halvandet minut. Senere vælges et redaktionsudvalg, som arbejder med ændringsforslagene til langt ud på natten, og den følgende dag fremlægges ændringerne, hvorefter landsmødets delegerede enten vedtager eller forkaster dem. Oftest er ændringerne godt gennemdiskuterede og vedtages.

Trods det minutiøse arbejde med partiets politik er der mange andre aktiviteter på landsmødet: Spændende oplægsholdere i salen som kommunikationsekspert Lawand Hiwa Namo, klimaprofessor Stiig Markager, den polske politiker Malgorzata Tracz og hollandske Bas Eickhout, begge som SF medlemmer af Det Europæiske Grønne Parti i EU og Nataliya Popovuch fra Ukraine House i Danmark. Ditte Hansen Christiane Gjellerup Kock og Trine Gadebjerg fra podcasten ‘Mens vi strikker’ stod for et underholdende indslag lørdag aften, som også hyldede Pia Olsen Dyhrs 10 år som formand. Hertil kommer gode snakke og inspirerende workshops om alt fra AI til havmiljø eller situationen i Mellemøsten og til danske skoler og børnehaver.

Pressefoto
Pressefoto