Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Kyndelmisse lysfest

23. januar 2016 17:00 - 22:00

Sorøs succesrige kyndelmisse lysfest finder sted lørdag den 23. januar 2016 kl. 17-22.

Sorø by forvandles til noget ganske særligt, når Kyndelmisse Lysfest for 15. gang tryllebinder med farvede lysprojektioner og et hav af kulturelle oplevelser. På magisk vis bliver en mørk og stille vinteraften i Sorø til en underfundig og særdeles stemningsfuld lysfest.

Kyndelmisse Lysfest i Sorø er for alle, – både dem der bor her, og for de mange gæster, der kommer ude fra for at opleve Sorø netop denne aften. Det er en aften, hvor to og tre generationer går i byen sammen, og i ordets bedste forstand får en opløftende, oplysende og oplevelsesrig aften. Det er en aften, hvor alle sanser, hjernen og hjertet bliver aktiveret, når hele bymidten, alle kulturinstitutionerne og Sorø Akademis smukke park lyser op og inviterer til lysfest.

Lyset er som vanlig det konkrete og tematiske omdrejningspunkt for kyndelmissen i Sorø. I 2016 er der ikke mindre end 40 forskellige arrangementer, man kan deltage i – både inde og ude. Så kridt skoene og tag det varme overtøj på.
lysfest

Det hele starter så snart mørket falder på kl. 17 og slutter kl. 22. Byen og Akademihaven illumineres igen i år af trofaste lokale elektrikere og tilrejsende lyskunstnere. Blandt andet vil UNGT LYS, som er et samarbejde mellem unge mennesker på tværs af fag, deltage med lysprojektioner på den Store Plads på Akademigrunden, ligesom STC Stenlille forvandler Kinahøjen i Akademihaven til en forunderlig nattehave. Skyggeballet, Coding Pirates, korsang, film, musik, fakkeloptog, fortælletelt, teateroptræden, Kyndelmisse gudstjeneste, rundvisninger på Akademiet og i Klosterkirken, udstillinger, gyselige rundture i midtbyen, er blot nogle af de mange arrangementer, der kan opleves til dette års kyndelmisse.

Denne samskabende event, som er blevet en dejlig tradition, kan kun finde sted fordi den er båret af stor frivillighed og stor velvillighed fra fantastiske samarbejdspartnere. Udover kulturinstitutionerne er der aktører fra foreningslivet, flere private firmaer, pengeinstitutter, kunstnere, teatergrupper og omkring 100 frivillige. Alle er med til at forfine arrangementet fra år til år, og gøre den til en succes.

Et Turpas giver adgang til alle arrangementer, og der er penge at spare ved at købe turpasset i forsalg allerede fra d. 6. januar 2016.

Turpas pris: 50 kr. i forsalg / 75 kr. på dagen fra kl. 16. / Børn under 14 år har gratis adgang, og skal ikke bruge Turpas.

Turpas kan købes på Sorø Museum, Sorø Kunstmuseum, Sorø Bibliotek, Dianalund Bibliotek og i Victoria Teatret. På arrangementsdagen kan Turpas ligeledes købes i Turpasboden udfor Nordea fra kl.16.

Vær opmærksom på, at der grundet begrænsede pladser til udvalgte rundvisninger og forestillinger kræves en gratis adgangsbillet udover Turpasset. Adgangsbilletter udleveres i Nordea Sorø, den 23. januar fra kl. 16.15 og så længe der er ledige pladser. Der vises Turpas ved afhentning af adgangsbilletter. Adgangsbilletter til børn kan hentes samtidig. Se mere herom samt se hele aftenens program på Kyndelmisse hjemmesiden www.Kyndelmisse.dk eller i Turpasset.

VEJAFSPÆRRING OG LYSET SLUKKES
I forbindelse med arrangementet afspærres Storgade fra Corner/Imerco hjørnet og ned til Rest. Valencia samt på Tovet ved Regensen/Det Gamle rådhus i tidsrummet kl. 14-22.30.

Den almindelige gadebelysning slukkes i Storgade, og på Torvet i tidsrummet kl.14-22.30 og i lighed med tidligere års lysfester, vil Storgade og Tovet være oplyst af levende lys, ved oplyste porte, træer og bygningsfacader.

Hent plakat

Detaljer

Dato:
23. januar 2016
Tidspunkt:
17:00 - 22:00

Sted

Bymidten
Storgade
Sorø, 4180
+ Google Map