Det er sundt at grine. Latter mindsker stress, smerter og træthed og giver et bedre blodomløb. På dette enkle fundament har Freddie Just Sunde skabt en blomstrende virksomhed i Sorø. Under navnet Latterkongen arrangerer han latter-events for grupper på alt fra 3 til 300 personer. Både foreninger, erhvervsdrivende og private booker Freddie til arrangementer for at få et godt grin – også når der ikke, i første omgang, er noget at grine af.

Freddie i den gule trøje, omgivet af store grin
Freddie i den gule trøje, omgivet af store grin

En latterevent kan indeholde helt op til 200 øvelser. Der startes med de nemme øvelser som efterhånden bygges ud og indeholder mere og mere latter. Til at begynde med vil latteren være falsk, men den udvikler sig hurtigt – nærmest epidemisk – til ægte latter.

Freddie Just Sunde har uddannet sig til latterinstruktør på latterinstituttet i København. Men det at grine uden grund er ikke et dansk fænomen: Latterbevægelsen har sin oprindelse i Indien, hvor lægen Mandan Kataria – The Guru of Giggling – blev bevidst om den helbredende effekt af latter.

På et tidspunkt løb grine-guruen tør for vittigheder og måtte finde en anden måde at få mennesker til at grine på. Det blev til fænomenet latteryoga, som også er det Latterkongen underviser i – med en pæredansk vinkel.

Den 15. september skal Freddie Just Sunde fortælle om sin virksomhed i Rotary Club Sorø. Hvis du vil have besøg af den lokale Latterkonge i din forening, virksomhed eller til din familiefest, så ring til Freddie på tlf. 23 25 33 93 eller skriv til freddie@latterkongen.dk