Lørdag den 9. marts havde Sorø Privatskole endnu engang succes med at afholde årets skolefest. Over 1000 mennesker fyldte Sorø Hallerne denne lørdag aften, hvor der var fest og musical på programmet.

Skolens fordybelsesfag drama, som er på tværs af 7.-9. klasse, opførte musicallen #RockU. I stykket befinder vi os i en fjern fremtid, hvor Jorden, Planet Mall, ledes af Globalsoft og den magtfulde Killer Queen, og musikinstrumenter og komponister er gjort forbudt og rockmusik er ukendt. Nu er det så op til Galileo, Scaramouche og en flok Bohemians at lede efter den hellige gral, der kan rede verden.

Musikken i stykket er fra Queen, og det er tydligt, at musikkere og skuespillere har øvet sig i lang tid. Dramaholdet starter i august måned, hvor eleverne har drama i 2 lektioner om ugen. Efterhånden som forestillingen nærmer sig intensiveres timerne, og ugen op til er eleverne på skolen non stop. Der er lagt utallige af timer i opsætningen, men det lønner sig. Det er tydeligt at både se, høre og mærke, at det er dygtige og engagerede elever, men også at det er et yderst kompetent lærerhold, der står bag. Flere af lærerne har lavet drama på skolen i over 20 år, så de går ikke på kompromis med hverken lyd eller koreografi. Lyden bliver denne ene aften støttet op af et professionelt lydfirma, som er med til at give en helt unik oplevelse for skolens forældre og elever.

“Der er ingen tvivl om, at dette er et af årets højdepunkter. Skolefesten er blot en ud af mange vigtige traditioner på Sorø Privatskole, men vi prioriterer den meget højt, da det er her vi kan mødes, elever, forældre og medarbejdere på kryds og tværs af klasser og årgange og lære hinanden bedre at kende uden for skolens hverdagsprægede rammer”, udtaler skoleleder Nanna Kofoed Øhrgaard

Til skolefesten møder der mange af skolens tidligere elever op. Størstedelen af dem er nogle, som selv har været med i dramastykket på et tidspunkt. Der opstår et helt særligt venskab imellem årgangene, når man arbejder sammen om et fælles projekt. Venskaber på tværs af klasser og årgange opstår og dyb respekt for hinanden kommer til at fylde rummet.

“Når vi går i gang med drama i august måned, er de fleste elever lidt stille og generte, men det får vi hurtigt pillet af dem, og så kommer der et drive og en anerkendelse eleverne imellem, som man ikke ser i mange andre fag”, udtaler skolens dramalærer igennem 20 år, Pernille Berggren.

Foto: Sorø Privatskole
Foto: Sorø Privatskole
Foto: Sorø Privatskole
Foto: Sorø Privatskole
Foto: Sorø Privatskole