Af Niels Hilker, formand for DN Sorø

DN Sorøs nye bestyrelse
DN Sorøs nye bestyrelse

Skal Sorø Kommune ikke længere være en grøn kommune? Det spørgsmål har DN Sorø tidligere stillet. Og nu er vi tilsyneladende ved at opleve endnu et nederlag for natur og miljø. Børn og Undervisningsudvalget indstiller til Økonomiudvalg og Byråd, at naturvejlederfunktionen skal sløjfes fra 1. januar 2016.

Det virker paradoksalt, hvis denne beslutning træffes i samme uge, som naturvejlederen ganske fortjent skal modtage Grønt Forums miljøpris. Og det er efter DN Sorøs opfattelse også en særdeles urimelig beslutning.

Bioblitzen i efteråret og naturvejlederens øvrige aktiviteter er med til at give børn og unge i Sorø værdifuld kendskab til og direkte oplevelser i naturen.

Vi skal leve mere bæredygtigt, og derfor skal de kommende generationer tættere på naturen, og forstå den som menneskets livsgrundlag. De skal vide noget om naturen, naturressourcerne og naturens kredsløb. De skal lære naturen at kende, bruge den og passe på den.

Naturvejlederen vil her være et naturligt omdrejningspunkt. DN Sorø opfordrer derfor til, at Byrådet fastholder naturvejlederfunktionen også efter 1. januar 2016.