Nu har du muligheden for at få den viden og den motivation, der skal til for at ændre din hverdag til det bedre, hvis du har en kronisk sygdom.

Sorø Sundhedscenter inviterer dig med diabetes, KOL, hjertesygdom, rygproblemer eller autoimmun sygdom til at deltage i et 12 ugers trænings- og undervisningsforløb. Ganske gratis vil du få et professionelt og kærligt spark til at ændre vaner og forbedre din sundhed.

Er det interessant for mig?
Et stigende antal danskere oplever at få kroniske diagnoser, som de skal leve med resten af deres liv. Rigtig mange oplever, at de nu skal leve anderledes end tidligere – men hvordan griber man lige det an? Det kan være svært at finde ud af, hvor man skal starte. Hvad skal der ændres på og hvor meget? Hvem kan hjælpe?

Nogle af disse spørgsmål besvares, når Sorø Sundhedscenter afholder kurset: ”Lev bedre med din kroniske sygdom”. Her kombineres fysisk træning med undervisning, erfaringsudveksling, netværksdannelse og nye redskaber til, hvordan man kan forbedre sin livskvalitet og mestre livet med en kronisk sygdom. Det kan både handle om det, vi spiser, og hvor meget vi bevæger os, men det kan også handle om, hvordan vi håndterer en hverdag med smerter eller andre udfordringer. Det har stor betydning, hvordan vi som mennesker tackler det mentale aspekt af livet med en kronisk sygdom. Mange føler sig alene med sygdommen og vælger at isolere sig, men det kan hjælpe at tale med andre i samme situation.

Motion kan være mange ting
På kurset afprøves forskellige former for motion og træning både indendørs og udendørs. Den omkringliggende natur vil blive brugt som inspirationskilde. Rigtig mange tænker, at motion skal foregå i et træningscenter eller ved at dyrke en sportsgren, men der er mange andre måder at få bevægelse ind i hverdagen. Der er plads til forskelligheder på holdet, hvilket vil sige, at der både er plads til dem, der aldrig har dyrket motion før, og dem der har erfaring med at træne.

Hvordan kommer jeg med?
Kurset er for alle over 18 år, der er bosat i Sorø Kommune. Man skal ved egen læge eller på sygehuset have fået stillet diagnosen Diabetes 2, KOL, Hjertekarsygdomme, Kroniske rygsmerter eller har fået konstateret en autoimmun gigtsygdom, som fx leddegigt. Kurset er ikke egnet til personer med slidgigt.

Kurset varer 12 uger med træning to gange om ugen og undervisning otte gange i alt. Undervisningen er diagnosespecifik, hvilket vil sige, at du bliver undervist sammen med andre, som har samme kroniske sygdom. Træningen er fælles for alle. Kurset starter i uge 11, så hvis du er interesseret, er det en god ide at henvende dig snarest muligt. Størstedelen af forløbet foregår i eftermiddags/aftentimerne, resten ligger først på dagen, så hvis du har et arbejde at passe, er der mulighed for at nå det hele.

For tilmelding og nærmere oplysning kontakt: Sorø Sundhedscenter på 57 87 71 40 eller sundhedscenter@soroe.dk.

Sorø Sundhedscenter. Foto: Maggie