Billetterne til premieren på skuespilleren Henrik Jandorfs one-man-Holberg-show ”Absolut Holberg” blev revet væk på få dage. Nu er det aftalt, at Jandorf vender tilbage med en ekstraforestilling søndag den 25. oktober kl. 14.00.

Pladsbestillingen er åbnet i dag på tlf. 7446 6770 eller post@tersloesegaard.dk. Forestillingen opføres som intimteater inde i Holbergs stuer, så der er meget begrænset plads, hvorfor det anbefales at sikre sig billet på forhånd. Prisen er kun 75 kr.

jandorfHenrik Jandorf kommer med godt tyve års erfaring fra Det kgl. Teaters scene for at spille autentisk Holberg i Holbergs eget hjem. Titlen ”Absolut Holberg” skal tages helt bogstaveligt, for samtlige optrin i den godt 50 minutter lange en-akter er uddrag af Holbergs egne tekster – uden forsøg på gendigtning og fri bearbejdelse. Sådan noget kan man aktuelt se på Odense Teater, hvor ”Den Vægelsindede” netop har haft premiere i en modernisering, der ifølge fynske anmeldere udartede til en farce, hvor Holbergs lune gik tabt. I modsætning hertil er der ægte Holberg i vente på Tersløsegaard, hvor forestillingen samler op fra alle hjørner af mesterens forfatterskab sat sammen i en tidslinje efter en tråd, som Holberg selv beskrev.

Henrik Jandorf, 61 år, er student fra Sorø Akademi. Han blev siden uddannet på Statens Teaterskole og brød i 1992 igennem på de skrå brædder i rollen som Jean i Strindbergs ”Frk Julie” på Det Danske Teater. I 1997 blev han fastansat på Det Kongelige Teater, hvor han har medvirket i bl.a. ”De tre musketerer”, ”Fanny & Alexander”, ”Den Gerrige”, ”En skærsommernatsdrøm” og ”Woyzeck”. Samtidig har han både haft filmroller, f.eks. i ”Flammen og Citronen” og optrådt i TV-serier som f.eks. ”Rejseholdet”. Jandorf er medlem af bestyrelsen for Den Holbergske Stiftelse Tersløsegaard og ”Absolut Holberg” er hans hyldest til Ludvig Holberg.