15 seje dragebørn i alderen 3-6 år gjorde stort indtryk på forældre og instruktører, da der blev afholdt prøve i sikkerhed ved Sorø Taekwon-Do Klub. Temaet sikkerhed dækker en række sociale færdigheder som trafiksikkerhed, førstehjælp og forståelse for fremmede.

Igennem lege om brandsikkerhed viste børnene deres evne til at handle sikkert i tilfælde af brand. De huskede alle, at der skal ringes 1-1-2, og at det er langt vigtigere at komme ud i sikkerhed end at lede efter yndlingsbamsen.

De måtte også igennem en række spørgsmål om den korrekte handling i forskellige former for ulykker med venner, familie eller dem selv.

Den helt store test var fremmede-forståelse. Under gradueringen blev børnene placeret således, at de stod lidt for sig selv. Væk fra trænerne og deres forældre. Pludseligt dukkede en fremmed mand op og lokkede dem med slik og forsøgte at få dem alle med ud. Hver og en rakte hænderne frem og råbte så højt de kunne: “NEJ, NEJ – fremmede vi vil ikke have dit slik” og søgte hen til de kendte voksne.

Det var meget flot og bevægende for trænere som forældre at se deres børns tydelige handlen. Efterfølgende blev den fremmede naturligvis introduceret som ven og der blev talt om børnenes flotte præstation og handling.

På billedet ses de stolte drager, der alle modtog et diplom og en hvid snip på bæltet.

drager