De seneste måneder har Buddies tilføjet en hel masse nye varer i shoppen – over 70 varer. Så hvis det er noget tid siden, du sidst har besøgt Buddies, er der nok ankommet nogle nye ting, som du vil kunne lide.

Buddies Headshop har lager i Sorø, og leverer varer til hele landet. Her har man nemlig fået succes med at gøre køb af rygegrej så nemt og billigt som muligt. ”Headshops” opstod tilbage i de glade 1960ere, og hvis du er født lidt senere, så har du måske brug for at vide hvad en headshop egentlig er…?

Hippierne brugte udtrykket ”get your head right”, der betyder at agere fornuftigt, dog ikke forstået på den hyperrationelle måde, men derimod ved at være i god kontakt med de følelsesmæssige og spirituelle sider af livet. Headshops fandt således deres målgruppe i alle, der søgte en alternativ livsstil, som på den tid var tæt forbundet med det at ryge bevidsthedsudvidende urter. Headshops måtte ikke sælge selve urterne, men de solgte piber af alle slags. Mange var kunstfærdigt udformet og blev værdifulde samleobjekter.

På hylderne ved siden af piberne kunne man finde røgelse, krystaller, psykedelisk musik og meget andet af det, som vi forbinder med hippietiden. Moderne headshops har specialiseret sig rygegrejet, og det giver et markant større udvalg kombineret med en meget højere kvalitet, og deraf følger en langt billigere pris. Dette er bl.a. en konsekvens af, at fortidens krig mod cannabis er blødt op, og der i dag ikke er samme tabu knyttet til den lægevidenskabelige brug af produktet. Tværtimod ser folk fra alle samfundslag med positive øjne på alternativ og holistisk medicin, i takt med at der opstår større skepsis omkring den konventionelle lægevidenskab. Hippiernes arv er i høj grad, at de på både godt og ondt gjorde op med autoriteterne.

Således er det i dag muligt for headshops som Buddies frit og sikkert af forhandle cannabisrelateret udstyr og livstilsprodukter, som f.eks. jointpapir, bonger, piber og vaporizere. Headshoppen i Sorø har over 600 forskellige nøje udvalgte vareartikler på lager.

”Vi forsøger dog at holde vores sortiment i en overskuelig størrelse, så du nemt kan finde frem til lige det du søger. Vi holder os derfor til de mest populære varer og mærker,” fortæller indehaver Mike Hougaard Nielsen, der er stolt over at forhandle mærker som RAW, Elements, Smoking Paper, Smokers Choice, FLY, JIWA, Black Leaf, BOOST og mange andre fede rygemærker.

Se de nye varer

Foto: Buddies Headshop