Nordisk spildag er en dag, hvor bibliotekerne i hele norden sætter fokus på spil som medie, kultur og fænomen. Spil er interessant, fordi det har en evne til at samle og dele familien – og hele befolkningen. Spil er leg, læring og muligheden for at eksperimentere med alt det fantastiske, som ikke kan lade sig gøre i virkeligheden. Spil kan skabe fællesskaber på tværs af alder, køn, race og religion.

“Her i 2014 har Nordisk spildag femårs jubilæum, og det vil vi gerne fejre, så sørg for at kigge forbi Sorø børnebibliotek lørdag den 15. november. Vi åbner kl. 10 og slutter ud på eftermiddagen, når vi ikke orker mere,” oplyser biblioteket i en pressemeddelelse:
GormOgDagmar

Temaet i år er brætspil
I år har vi valgt at fordybe os i brætspil, så denne dag skal børnene (og de voksne) hverken spille computer, PlayStation, Wii eller Xbox. Og ipad’en kan også godt pakkes væk – i hvert fald for en stund. For her på børnebiblioteket står børnebibliotekar Sanne Harder nemlig klar med et kæmpe udvalg af brætspil, og hun får assistance af en masse spilleglade voksne. Så vi er mange til at sætte spillene i gang, forklare regler og ikke at forglemme spille brætspil sammen med dig.

For hele familien
Arrangementet er gratis, kræver ingen tilmelding og er for hele familien, så grib dine børn, børnebørn eller naboens teenager – eller for den sags skyld din mor, far, en god ven eller en helt tilfældig du lige har mødt og kom ned på Sorø børnebibliotek lørdag den 15. november 2014. Vores døre er åbne for alle, der har lyst til en dag fyldt med hygge, leg og brætspil på biblioteket.

Debat om computerspil
Selv om computerspil skal gemmes væk lørdag den 15. november, vil vi faktisk gerne diskutere dem i forbindelse med Nordisk spildag. Det er jo et emne, som rigtig mange har en mening om. Forældre er ofte bekymret for, hvordan spil påvirker deres børn, hvor børnene derimod er frustrerede over de voksnes manglende forståelse.

Derfor har vi inviteret den kendte spilanmelder fra både Go’ morgen Danmark og Pixel.tv Thomas Bense til at komme onsdag den 19. november kl. 19, så trænger du til en god debat om computerspil, så kom ind på biblioteket og hent billetter (udleveres fra onsdag den 5/11) – og gerne til dine store børn og teenagere også.

TilVinduet