Afgangseleverne fra skoleåret 2016-17, der havde tysk på A-holdet, modtager deres Deutsches Sprachdiplom på Sorø Privatskole. Skolen er den eneste grundskole i Skandinavien, som tilbyder Deutsches Sprachdiplom til sine elever. Det er andet år med diplomoverrækkelse på skolen.

Det skriver Sorø Privatskole i en pressemeddelelse.

Sorø Privatskole har inviteret afgangseleverne fra skoleåret 2016-17, der havde tysk på A- holdet, og deres forældre til diplomoverrækkelse på skolen. Afgangseleverne modtager deres Deutsches Sprachdiplom (DSD), som bevis på at de har bestået prøverne, de tog før sommerferien.

”Det er kun andet år på skolen med Deutsches Sprachdiplom, og jeg er faktisk glad og stolt på både skolens og elevernes vegne taget i betragtning af, hvor godt det er gået. I år har 4 af de i alt 13 elever, som bestod på årgangen, bestået prøverne med et resultat, der giver dem direkte adgang til et gymnasium i Tyskland.

På sigt forventer vi, at det tal bliver langt større,” udtaler Finn Højland-Nielsen, lærer og DSD-koordinator på Sorø Privatskole.

    
Elever på Sorø Privatskole modtager deres velfortjente Deutsches Sprachdiplom. Foto: Sorø Privatskole.

Det er den Den Tyske Ambassade København og Zentralstelle für das Auslandsschulwesen (ZfA), der har opfodret skolen til at gøre diplomoverrækkelsen til en tilbagevendende begivenhed på skolen. Sorø Privatskole håber samtidig, at diplomoverrækkelsen kan være med til at åbne døre til erhvervslivet.

Skolen anser nemlig erhvervslivet som en afgørende faktor, når det kommer til at sprede interessen for sproget og kulturen hos de danske skoleelever.

”På Sorø Privatskole tilbyder vi hverken fransk, spansk eller kinesisk. Vi underviser i tysk fra 4. klasse, fordi vi vurderer, det er det rigtige for vores elever, når det kommer til valg af fremtidig uddannelse og karriere.

Tyskland er et af de vigtigste lande i EU-samarbejdet, Tyskland er stadig Danmarks største handelspartner og med Femern Bælt-forbindelsen om nogle år rykker vi på Sjælland blot endnu tættere på Tyskland.

Derfor har vi nogle dygtige tysklærere ansat. Derfor går studieturen i 9. klasse til Berlin. Derfor går eleverne på skolens tysk A-hold til Deutsches Sprachdiplom-prøven udover de normale afgangsprøver,” forklarer Nanna Kofoed Øhrgaard, skoleleder på Sorø Privatskole.

Sorø Privatskole er en del af et verdensomspændende ”PASCH-Schulen”-netværk, som består af omkring 2.000 forskellige skoler rundt omkring i verden, der alle er godkendt til at levere tysksproget undervisning efter internationale standarder. I Danmark har vi 5 gymnasier og 1 grundskole, som er en del af netværket, og Sorø er særdeles stærk repræsenteret med Sorø Akademi og Sorø Privatskole.

De modtager Deutsches Sprachdiplom:
Mathias Andersen, Nanna Flindt, Olivia Jensen, Sofie Jensen, Kristian Axelsen, Laura Christensen, Caroline Hørslev, Laura Nielsen, Clara Risager- Jensen, Holger Rasmussen, Freja, Christensen, Frida Hansen, Luna Hansen.