April måneds udstiller på Sorø Bibliotek er Lone Korsbæk fra Sorø, der udstiller et udsnit af sine malerier samt naturfotografier fra Sorø.
Sorø Sø 023

Om sig selv og sin kunst skriver Lone Korsbæk:

”Sorø ligger i de smukkeste omgivelser, man kan tænke sig, og det er oplagt, at jeg søger inspiration til mine malerier der. Hver uge går jeg en tur rundt om Sorø Sø, og hver uge er der nyt at lægge mærke til i farver og perspektiv. Jeg bruger inspirationen frit og bruger ofte helt andre farver for at få det frem, jeg gerne vil. Den type landskabsbilleder er en del af mit motivområde.

Nogle gange har jeg mit kamera med på min tur rundt om søen og tager måske en serie billeder med et konkret tema. Det kan være gamle knudrede stammer, silhuetter eller tåge over søen. Jeg bruger udsnit af disse fotografier som indslag i malerierne, men ofte bevæger det sig andre steder hen i maleprocessen.

Lone Korsbæk
En anden type motiver, som jeg godt kan lide at male, er dyremotiver. Jeg synes det er spændende at undersøge dyrets anatomi og dets udtryk ved at male det. Også her bruger jeg ofte ”forkerte” farver for at koncentrere mig om formen.

Jeg har malet i årtier, bruger mest akryl på lærred, og jeg har modtaget undervisning af mange forskellige inspirerende kunstnere gennem tiden. For nylig er jeg begyndt at undersøge og sammenligne, hvordan jeg kan formidle med foto og hvordan jeg kan formidle med maleri. Jeg har derfor valgt at udstille udvalgte fotos fra mine ture rundt om Sorø Sø på udstillingen på Sorø Bibliotek.

Jeg har udstillet i mange forskellige sammenhænge – kunstforening, forårsudstilling, galleri m.v., og er lige kommet hjem efter at være inviteret til at udstille i Kunst i Stenum for tredje år i træk.”

Udstillingen kan ses i perioden 8. – 30 april i Kunstgangen 1. sal i Bibliotekets almindelige åbningstid.