Bremses dine drømme af en halvtom bankkonto? Eller har du svært ved at overskue det økonomisk, når der pludselig dukker uforudsete udgifter op? Så er et kviklån måske løsningen for dig.

Med et kviklån har du penge på kontoen inden for få timer, og du behøver ikke at redegøre for, hvad du skal bruge dem til. Med nogle få klik kan du realisere dine drømme eller erstatte den vaskemaskine, der pludselig gik i stykker, uden at skulle i banken og stille sikkerhed for dit lån. Men hvordan navigerer man i den jungle af låneudbydere, der findes på markedet? Og hvad skal du være opmærksom på, når du optager et lån? Det ser vi nærmere på her.

Foto: ABW

Sådan optager du et kviklån
Med NemID og netadgang kan du ansøge om et lån online og have pengene på kontoen allerede samme dag. Du skal blot være over 21 år, have et dansk CPR-nummer og en dansk folkeregisteradresse for at være berettiget til et lån. Når du har udfyldt din ansøgning og angivet, hvor mange penge du ønsker at låne, skal du give låneudbyderen adgang til e-SKAT, så du kan blive kreditvurderet. Det gør man for at sikre sig, at du har råd til at betale lånet tilbage. Hvis du er registreret i RKI eller Debitor Registret, vil du ikke blive godkendt til et lån.

Du underskriver herefter låneaftalen med NemID, hvorefter dit lån vil blive godkendt og voila! – snart har du pengene på din konto. Du kan eksempelvis låne penge hos Folkelånet, hvor du kan få udbetalt op til 25.000 kr. uden at skulle stille sikkerhed for lånet.

Find det bedste kviklån

Inden du ansøger om et kviklån, er det en god idé, hvis du danner dig et overblik over din økonomi. Selvom det kun tager ganske kort tid at klikke et lån hjem, skal pengene også betales tilbage igen – ofte med forholdsvis høje renter – inden for 12 måneder. Ved at lave et budget over dine faste månedlige udgifter kan du se, hvor meget du har råd til at låne.

Når du har et billede af, hvor stort et beløb du vil låne, skal du finde den rette låneudbyder. Der er utallige kviklånsudbydere på markedet, og det kan være svært at vurdere, hvor du skal ansøge om et lån. På nettet kan du finde forskellige sammenligningstjenester, hvilket kan hjælpe dig til at finde det bedste kviklån. Der kan nemlig være stor forskel på den månedlige ydelse, du skal betale, og der kan være penge at spare på renten.

Læs mere her, og leg lidt med Folkelånets beregner, så du kan se, hvad det koster dig at låne penge hos dem.