Dit Sorø har spurgt en række borgere om deres juletraditioner, og i dag medvirker Stina Bruun, der her har taget en lille pause i arbejdet med sin eksamenopgave. Hun læser til markedsføringsøkonom og er mor til Marcus på Sorø Privatskole og Mia i Holberghaven.

Stina fejrer jul med sin søster og svoger
Stina fejrer jul med sin søster og svoger

Hvad får dig i julestemning?
– Alle de små lys i kæder, ranker og træer står højt på listen over god julestemning, derefter kommer julesange – de moderne, der er udgivet på alverdens medier efterhånden. Og at se julekalender med ungerne.

Hvad er det bedste ved Sorø i december?
– Det allerbedste ved Sorø er fornemmelsen af et smørhul af hygge. Jule/gadebelysningen, som i år har fået fine, små lys i fede guirlander, er rigtig hyggeligt. Lige efter kommer juletræstændingen, der føles som en stor byfest. Man møder altid nogen, man kender – også selvom man er tilflytter. Butikkerne er eminente til at bakke op om initiativer, når der er fest i gaden.

Hvordan pynter du op til jul derhjemme?
– Vi har de faste ting, der skal op, også gerne juletræ – selvom kattene udfordrer holdbarheden på det.

Hvad ønsker du dig til jul?
– Jeg ønsker mig en dejlig tid med familie. Hygge hele december med bagning, klippe klistre og flette stjerner gør mig glad. (Ellers ønsker jeg mig en skrue/boremaskine.)

Er du i god tid med julegaverne?
– Nej, men jeg skal nok nå dem.

Hvad vil du – uden at røbe for meget – anbefale til “manden der har alt”?
– Hvis han ikke selv er kreativ til at finde på noget, så give ham en oplevelse sammen.

Hvad plejer I at få at spise juleaften?
– Vi får traditionel and, når det er i Danmark, og kogt oksetunge med peberbrødsovs, når det er hos ungernes farmor i Italien.

Hvad er din yndlingsjulesang?
– “Driving home for Christmas” slår alt hos mig. Jeg flyttede fra min hjemby som 21 årig, og tog altid hjem til jul i mange år. Og med en længere rejse med fly, da jeg boede i udlandet.