Onsdag den 6. april blev en handlingsmættet dag i Sorø bymidte. Politiet var massivt til stede i Østergade onsdag formiddag for at løse en situation med en uligevægtig og formentligt bevæbnet person. Området Rolighed og Østergade blev afspærret.

Om eftermiddagen ankom forstærkning fra København, og senere også et bombehold. Folk skulle holde sig væk, og beboerne i området blev opfordret til at holde sig væk fra vinduerne. Det var muligt at køre gennem Storgade.

Der var tale om en 40-årige psykisk syg mand, der havde forskanset sig i sin lejlighed, oplyser Ekstra Bladet. Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi forhandlede længe med ham, men måtte til sidst bryde ind og anholde ham.

Først om aftenen blev dagens drama afsluttet på en rolig måde, og manden blev kørt væk af politiet. Der er ifølge Ekstra Bladet tale om den samme mand, som for 12 år siden kaprede et DSB-tog på Mørkøv Station ved Kalundborg og i tre timer holdt 60 passagerer og DSB-ansatte som gidsler med legetøjspistoler.

På Dit Sorø Facebookside rapporterede vi dagen igennem om situationens udvikling, og her kan du se flere billeder, videoer og et interview. Fotografierne fra om aftenen er taget af Christian Christensen.

Drama Fotograf Christian Christensen Drama Fotograf Christian Christensen Drama Fotograf Christian Christensen
Drama Fotograf Christian Christensen