I dag fortæller Carsten Nøddeskou fra Kiropraktorerne i Sorø om juletraditioner.

Hvad betyder julen for dig?
Nærheden med og fokuseringen på de nærmeste betyder meget for mig. Det er jo en fødselsdag vi fejrer, og selvom jeg kun skal stå for en gave, er det væsentligt for mig at få givet de enkelte noget, som de virkelig vil blive glade for.

Har du nogle særlige ønsker til denne jul?
Et jagthorn. Jeg har kun gået på jagt de sidste 4 år, men de få jagter, hvor der har været en god blæser med, har været særlige. Nu vil jeg selv lære det.

Hvor plejer I at anskaffe juletræet (hvis der er et)?
Vi har haft et godt og hyggeligt sted i Lindebjerg sydvest for Sorø, men de stopper, så i år købte vi det i Bromme. Fint udvalg, flinke mennesker og ok pris, så det fortsætter vi nok med. Det er min datter, Mette, og jeg som står for træet, hvilket jeg altid glæder mig meget til. Det er to perfektionister, som prøver at enes om at finde noget perfekt i en natur, som så åbenlyst er underlagt kaotiske love.

Hvad plejer I at få at spise juleaften?
Vi spiser and med det hele, dvs. hvide og brune kartofler med en pragtfuld sovs samt æbler/svedsker fra anden. Til dessert ris a la mande med masser af mandler. Mange kun med et ganske lille hjørne skåret af, men kun en der er helt perfekt

Er jeres julegavebudget større eller mindre end sidste år?
Vi har fået vores første barnebarn, så jeg tror budgettet er lidt højere.

Er det ’tilladt’ hos jer at give kontanter eller gavekort i julegave?
Det anser vi som dårlig stil og en falliterklæring. Så hellere tænke sig grundigt om og f.eks. købe en gave fra en kædebutik, så den evt. kan byttes lokalt.

Har du købt eller planlægger du at købe nogle af dine julegaver i Sorø?
Vi køber af pricip maximalt ind i Sorø, både firmajulegaver og de private, men selvfølgelig kan der være ting, som simpelthen ikke kan skaffes i Sorø.

Hvordan kan Sorø blive en endnu hyggeligere juleby?
Jeg synes, der lægges vældig mange gode kræfter i at få byen i julestemning og en af mine kolleger, som bor i Odense, var vældigt imponeret over lysene i træerne, selve juletræet og Klosterporten. Kan der gøres yderligere for at gøre det ekstra hyggeligt? Måske, men det kan da kun være mindre justeringer.

Carsten Nøddeskou i klinikken på Storgade