Udstillingen om Dianalunds forandring de sidste 50 år får stadig nye effekter. Sidste skud på stammen er Dianahuset, som du kan opleve i Lokalarkivet Dianalund.

I 1973 lavede arkitekt Axel Borch-Jensen en model af Dianahuset i målestok 1:75. Den model udstilles nu i Lokalarkivet.

Axel Borch-Jensen var en initiativrig og kompetent arkitekt, der i begyndelsen af 1970’erne udviklede et enfamilieshus, som der skulle bygges rigtig mange af. Han oprettede et konsortium bestående af ham selv, Lindegrens Tømmerhandel på Kildemosevej og en lokal Murermester. Disse tre folk ville konkurrere med de typehusfirmaer, der dengang var mange af. De byggede et prøvehus på Mågevej. Men mere blev det ikke til. Energikrisen 1973/74 slog firmaet tilbage, og senere måtte tømmerhandlen lukke, og det hele løb ud i sandet. Men potentialet var der.

Dianahuset står stadig på Mågevej, og i Lokalarkivet kan man nu se modellen af dette projekt, der kunne være blevet rigtig stort.

Af andre effekter, Lokalarkivet har fået på det sidste, kan nævnes en sparebøsse formet som en bikube, afgangsbevis og udtalelse fra Holbergskolen og en posttaske.

Foto: Lokalarkivet Dianalund.