Siden sommerens store koncertrække i Sorø Jazzfestivalugen har man ikke rigtig hørt noget til Sorø Jazzen. Men tag ikke fejl: Der er både liv og nye projekter. Tiden er gået med arbejde på de indre linjer, først og fremmest den uvurderligt vigtige kontakt til en masse musikere, som vi gerne vil præsentere i Sorø.

Foto: ABW

Undervejs har vi tilbragt timevis med inspirerende gennemlytninger af deres albums og lydklip. Desuden har vi haft travlt med at skrive ansøgninger til fonde, som forhåbentlig igen i 2020 vil bidrage med det uundværlige grundlag for at hente jazzen til Sorø. Ja, det er penge, for selvom både publikum og spillesteder bidrager til musikken, så må det erkendes, at det ikke uden tilskud er muligt at honorere professionelle musikere fra ind- og udland, endsige afholde de uundgåelige omkostninger til bl.a. markedsføring og lydteknik.

Nu brydes stilheden snart med nye koncerter. I oktober og november bydes der på originale orkestre, først med Emil de Waals ”gamle nyheder”-kvintet, hvor bl.a. den legendariske klarinettist ”Nulle” og børnebogsforfatteren Flemming Quist Møller medvirker, dernæst i november på fransk jazz med sangeren Claude Chichon i spidsen (og servering af friskhøstet Beaujolais-vin!) Begge koncerter foregår på Sorø Kunstmuseum. Bestil billetter her.

Dernæst følger i februar 2020 Sorøs vinterjazzprogram med fem koncerter. De holdes på Kulturcafé Ludvig, i Victoria Teatret, på Café Tre Konger, i Kunstmuseet og på Kunstnergaarden i Dianalund. Det bliver rigt varieret med såvel festlig bigbandmusik over internationale kunstnere til en usædvanlig trio med tre blonde syngende bassister! Programmet vil blive offentliggjort i oktober.