Onsdag den 2. december var ca. 40 borgere mødt op på Torvet i Sorø for at protestere mod de nedskæringer som kommunen vil gennemføre på skoleområdet, ikke mindst lukningen af SFO’en.

Jon Nedergaard, forældre på Frederiksberg Skole, udtaler, at der er stor forståelse for spareplanerne og behovet herfor, men han stiller sig meget forundrende overfor det faktum, at Sorø Kommune gerne vil være en ‘børnevenlig’ kommune. Hvordan skal begge forældre arbejde på fuld tid og give kommunen skattekroner deraf, hvis deres børn ikke kan blive passet i arbejdstiden?

Mange forældre i Sorø Kommune er pendlere og tilflyttere og har ingen muligheder for aflastning / pasning til deres børn, hvis forslaget godkendes. Jon Nedergaard mener at der er tale om en “image issue”, og at selve grundpillen i kommunen fjernes, såfremt forslaget vedtages.

Forældregruppen har ind til videre indsamlet 340 underskrifter. Denne indsamling fortsætter via 4180 Sorø eller på Forældregruppen Genhusning Nu på Frederiksberg skole i Sorø.

Meget tyder på at protesterne allerede har virket, for inde på det gamle rådhus besluttede Børne- og undervisningsudvalget, at beholde SFO2 for de 10- til 12-årige. Forældrebetalingen bliver bare højere. Prisen for at have et barn fuld tid i SFO de første fire år af skoletiden vil blive ikke mindre end 1824 kroner om måneden. For et barn i 4. til 6. klasse vil det koste 831 kroner om måneden.

IMG_0012 IMG_0010 IMG_0008 IMG_0007 IMG_0005 IMG_0002