Indlæg af Borgmester Gert Jørgensen.

Inden længe udsender Dansk Industri sit årlige spørgeskema om Lokalt Erhvervsklima 2019 ud til deres medlemmer og andre udvalgte virksomheder landet over.

Hvis du bliver inviteret til at deltage i undersøgelsen, håber jeg, du tager imod tilbuddet. På den måde kan du nemlig være med til at sikre, at analysen tegner et retvisende billede af erhvervsklimaet i Sorø Kommune. Samtidig er du med til at tegne Sorø Kommunes erhvervsprofil udadtil og påvirke vores placering i konkurrencen med resten af Danmark om virksomheder og arbejdskraft.

Sorø Kommune har ligget pænt i analysen gennem de senere år, og selvom vi røg et stykke ned ad rangstigen sidste år, er vi stadig den mest erhvervsvenlige kommune i Region Sjælland og får flotte placeringer på især dialog og information.

Jeg skal ikke lægge skjul på, at for mig er dialogen det altafgørende. Det er, når vi mødes og lytter til hinanden, at vi sammen lægger fundamentet til det gode erhvervsklima, som gavner os alle.

Aktuelt glæder jeg mig over, at vi nu har fået et af de nye Erhvervshuse til Sorø. Det, tror jeg, bliver et stort plus for vores lokalområde. Jeg kan desuden fortælle, at vi omsider, efter en hård opstart, som jeg har beklaget, er i fuld gang med at udbyde vores ydelser i det Dynamiske Indkøbssystem. Det skulle gøre udbudsprocessen mere transparent og samtidig give mulighed for, at man som virksomhed også kan byde på udbud i en række andre kommuner.

Som kommune er vi til for borgerne – og for erhvervslivet. Vi har brug for at vide, hvad der rører sig hos jer. Og hvis I synes, at noget kan gøres bedre, så må I endelig sige til.

Både jeg selv og mine mange gode medarbejdere fra Sorø Erhverv, Teknik Miljø og Drift samt Jobcentret kommer jævnligt på besøg i jeres virksomheder. Tag fat i os og fortæl os, hvis I synes, der er noget, vi skal gøre anderledes.

Foto: Sorø Kommune