Mødet med borgerne ansigt til ansigt på borgermøder blev en stor fiasko for Sorø Kommune, men når det gælder den skriftlige kommunikation, har forvaltningen haft fremgang. I en pressemeddelelse hedder det, at rekordmange borgere har debatteret byrådsvisionen.

30 høringssvar, over 100 idépostkort og over 200 kommentarer på facebook – borgernes engagement i byrådets Vision 2018 og Udviklings- og Planstrategi 2014 slår alle rekorder.

Byrådets vision og planstrategi har været i høring fra juni til september. Høringsperioden udløb den 16. september. Nu følger et par måneders administrativ og politisk behandling af de mange input, før visionen og planstrategien vedtages endeligt i byrådet den 26. november.

Borgmester Gert Jørgensen glæder sig over det store engagement:

– Visionen bliver et vigtigt pejlemærke for kommunen i de næste mange år, og det kommer til at kræve hårdt arbejde at gøre den til virkelighed. Derfor er det fantastisk dejligt, at så mange borgere har ytret sig i debatten, og at så mange bakker op om de store linjer i visionen.

Det er første gang, kommunens borgere er blevet inviteret til at debattere politiske visioner på facebook, og erfaringerne er positive.

– Vi valgte at gøre en ekstra indsats for at møde borgerne der, hvor de er i hverdagen – og det er blandt andet på facebook. Og vi kan se, at det har fået mange i tale, som ellers nok ikke ville have ytret sig. Desuden havde vi en Vision 2018-stand på børneloppemarkedet i Sorø, og her fik vi input fra næsten 100 borgere. Jeg synes, det er meget positivt, at så mange mennesker har en holdning til kommunen og til vores fælles fremtid, siger borgmesteren.

Kommunens stand på børneloppemarkedet
Kommunens stand på børneloppemarkedet