Sorø Roklub satte Danmarksrekord i skolepartnerskaber på 5. – 6. klassetrin i foråret 2012. Denne succes har klubben fulgt op med indendørs rotræning i ergometer fra oktober 12 til april 2013 for elever fra 3 lokale skoler.

Skolesamarbejdet har omfattet skoler, der kan ”nå” Sorø Roklub i idrætstimerne. Ergometerroning og deltagelse i den verdensomspændende roturnering i klassen junior 14 år åben 8+ har været omdrejningspunktet for dette skolesamarbejde. Hen over vinteren har eleverne trænet til og roet 5 for-skellige konkurrencer i 8GP – i den sidste og afsluttende konkurrence skulle hver af de 8 roere ro 7½ minut og komme længst muligt – kammeraterne hjalp ved skift af roer i ergometeret.

Skolesamarbejde har foruden læringen i rotræningen haft et socialt sigte. Alle har trænet og roet med alle. I de enkelte konkurrencer har de unge skulle koncentrere sig om opgaven, samarbejdet og hjulpet og støttet hinanden holdvis for at opnå det bedste resultat. Skolesamarbejdet er gennemført professionelt i et konstruktivt samarbejde mellem de deltagende skolers idrætslærere og Sorø Roklubs cheftræner Gert Busk med assistance fra den øvrige bestyrelse.

Sorø Roklubs skolehold (6) egne klubhold (2) har konkurreret i Junior 14 Åben Otter med i alt 21 deltagende hold fordelt fra hele Danmark. Samtlige Sorø hold sluttede i ”top 10”.

Sorø Privatskole og idrætslærer Tine har deltaget med et pige- og et drengehold på 8. klassetrin. Privatskolens drenge blev suveræn klassevinder med 421, 46 point foran Sorø Roklubs ”The Champ”, drenge, som roede i mål på andenpladsen med 379,73 point. Privatskolens piger roede sig i mål på 8. pladsen med 347,33 point.

Sorø Borgerskole og idrætslærer Birgitte Ranvig har også deltaget med 2 8. klasses hold. Borgerskolens hold 1 besatte 3. pladsen med 369,22 point efter Privatskolens drenge og ”The Champ”. Hold 2 besatte 6. pladsen med 354,26 point.

Frederiksberg Skole og idrætslærerne Dorte Krabbe og Mette Marie Sørensen har deltaget med 2 6. klasses hold. Resultaterne ikke er helt sammenlignelige, da de er yngre end deltagerne på de øvrige skolehold. Frederiksbergs drenge sluttede på en flot 5. pladsen med 355,56 point. Pigeholdet sluttede på 9. pladsen med 333,27 point.

Sorø Roklub deltog med 6 skolehold og 2 klubhold: ”The Champ”, som blev en flot nr. 2 med 379,73 point og ”Absalons Stjernehold”, som blev nr. 7 med 353,67 point.

roklub