PRESSEMEDDELELSE

Sorø Roklub står bag flere Danmarksmestre!
Sorø Roklubs mangeårige kaproningschef og træner måtte meget imod sin vilje notere, at klubben ikke kunne stille med junior A-roere og seniorer i kampen om DM-medaljerne, som der blev roet om ved dette års DM på Brabrand sø. Men Gert Busk kunne glæde sig over, at flere af de roere, som vandt DM i år på et eller andet tidspunkt har gået i ”den soranske roskole”.

Jacob Barsøe, landsholdsroer – ror på hele Danmarks Guldfirer og ved DM vandt han firer uden sammen med landsholdsroer Jens Vilhelmsen, bror til Sorøs Bo Vilhelmsen. De to ror nu for Roskilde Roklub. De startede også i herre otter, som de vandt suverænt foran DSR. På otteren sad også Martin Bartenburg, som også har roet for Sorø sammen med den kendte og dygtige letvægtsroere Ulrich Berner Høgstedt, som har trådt sine barnesko i Sorø og roet for klubben helt op til og med U23.

Suveræne vindere i mændenes toer var Eskild Ebbesen og Thomas Ebert – begge DSR. Thomas Ebert startede i Ringsted Roklub og flyttede hurtigt til Sorø Roklub, hvor han bl.a. sad på klubbens vindende letvægtshold i en lang årrække. Blandt konkurrenterne var Mathias Lyster og Kristian Østergaard. Mathias roede i flere sæsoner på Sorø U23 firer sammen med Sorøs mest vindende juniorroer i nyere tid Emil Kjerri, Michael Ludwigsen og Christian Asmussen.

Vinderne af DM løbene i Brabrand kan læses på resultatlisten, som findes på www.roning.dk


TU Cup vindere: fra venstre Kaproningschef og træner Gert Busk, Anders Lindblom, Jakob Lillelund, Jens Albert Graudal og Andreas Sloth, Astrid Thougaard Steensberg, Nanna Marcher og siddende fra venstre Ida balslev, Molly Kaagaard og Ida Langkjær.