Sorø Privatskoles 6XY og Z roede ”Danmarks stærkeste klasse” i gang i Sorø Hallen. Udfordringen er, at klassens elever skal samarbejde og hjælpe hinanden med at ro 4000 meter hurtigst muligt i ergometer.

Idrætslærer Christina Elbek fortæller at alle tre klasser hver har trænet til ”Danmarks stærkeste klasse” i Sorø Roklub to gange under kyndig vejledning og ledelse af træner Gert Busk.

Torsdagen var sat af til en times træning med hver enkelt klasse, hvor eleverne bl.a. øvede at skifte ind og ud af romaskinen hurtigst muligt. Dagen sluttede med at klasserne roede 4000 meter i hver sit ergometer på den hurtigst mulige tid.

Forud for roningen laver den enkelte klasses elever rækkefølgen for roning – alle elever skal ro mindst en gang i løbet af de 4000 meter. Eleverne skal samarbejde og hjælpe hinanden med f.eks. at holde stropper, sæde osv, når den enkelte roer skal ind og ud af maskinen.

Det blev en uhyre spændende konkurrence som lærere og træner var vidne til – eleverne kæmpede klassevis om at for hver deres roergometer til at køre. Klasserne fulgtes pænt på distancen med en lille forskel med hensyn til placering. 6X vandt med et splitsekund 4/100 sek. foran 6Y og med 6Z på 3. pladsen.

Lærerne Beth, Søren Mølholm og Christina Elbek er begejstrede for elevernes samarbejde og præstationer i ergometeret, deres store engagement og medleven under træningen og ikke mindst under konkurrencen, hvor der blev heppet, klappet og hujet!

roning