Medaljer og pokaler til 6. klasse fra Hother skolen på Stevns.
Medaljer og pokaler til 6. klasse fra Hother skolen på Stevns.

Sorø Hallen lagde tirsdag d. 2. juni 2015 gulv til landsfinalen i Danmarks Stærkeste Klasse – en skoleroningskonkurrence arrangeret af Dansk Forening for Rosport med støtte fra Nordea-fonden. Sorø Roklub gør et kæmpe arbejde for at skabe en helt igennem vellykket dag for eleverne, som de to foregående år.

Siden januar har 200 elever fra Sorø Borgerskoles og Pedersborg Skoles 6. og 7. klasser deltaget i kvalifikationen, med op til 70 elever i Sorø Roklubs 100 kvadratmeter træningslokale. Ti sekunder manglede det bedste Sorø hold for at kvalificere sig til landsfinalen, mellem de 90 klasser som deltog. Udfordringen for Danmarks Stærkeste Klasse er at ro 4000 meter i én romaskine med fri – og nærmest flyvende – udskiftning. Reglen er at alle i klassen skal ro med mindst én gang. De otte bedste 6. og 7. klasser i Danmark kvalificerede sig til finalestævnet i Sorø Hallen.

På dagen bakker den mangedobbelte OL-medalje Eskild Ebbesen elverne op fra sidelinjen med gode råd og tricks til hurtige skift i romaskinen. En imponeret Eskild Ebbesen siger: ”For mig er det fantastisk at se denne konkurrenceånd og stemning, hvor man er sammen som en stor klasse om at prøve at få denne her ene maskine til at ro rigtig stærkt. Man hjælper hinanden, man prøver at optimere sammen, man prøver at give sig selv for holdet og det er bare super fedt at se.”

Der bliver gået til stålet.
Der bliver gået til stålet.

Taget på Sorø Hallen letter næsten ved lydtrykket fra kampråb, hvin og klapsalver under dysten i de otte romaskiner mellem otte klasser ad gangen. Der var kamp til stregen, og 6.b fra Hother skolen på Stevns løb af med sejren for 6. klasserne, mens 7.a fra Haldgård Skolen i Holstebro vandt syvendeklassernes konkurrence.

Eskild Ebbesen uddeler medaljer sammen med filialdirektør for Nordea i Sorø Malene Frandsen, borgmester Gert Olsen og Henrik Lehman Andersen, som er direktør for Nordea-fonden.

Nordea-fonden støtter Dansk Forening for Rosports ungdomssatsning RoBattle med 4,7 mio. kr. over de næste tre år. Henrik Lehmann Andersen udtaler: ”Grundlæggende er det sådan at RoBattle og Danmarks Stærkeste Klasse skaber energi i alle de unge mennesker, der deltager i det. En energi som er noget med fællesskab, og noget med selv at finde ud af hvad man er god til, og hvad man kan bruge sine kræfter til – sammen – der giver god fysik og god dynamik. Det er for os det gode liv.”

Dansk Forening for Rosport takker for de mange elevers deltagelse og ser frem til at endnu flere skoleelever deltager i skoleroningskonkurrencen Danmarks Stærkeste Klasse 2016. Læs mere om Danmarks Stærkeste Klasse og projekt RoBattle på www.robattle.dk. RoBattle er støttet af Nordea-fonden.