6.x og 6.y fra Sorø Privatskole går videre til landsfinalen i ”Danmarks Stærkeste Klasse”!

I samarbejde med Sorø Roklub har 6.x og 6.y fra Sorø Privatskole kvalificeret sig til landsfinalen, der afvikles d. 17. juni i Sorø Hallen. Her kæmper de med 7 andre klasser om at vinde titlen som Danmarks Stærkeste Klasse. Alle eleverne har været med til at ro 4000 meter, så hurtigt som muligt, i én romaskine.

”6.x og 6.y har fra starten været dybt fokuseret på at løfte opgaven og vinde titlen til Sorø Privatskole. Eleverne har vist gode samarbejdsevner og ikke mindst fantastisk god kondition og styrke. Ellers var de ikke kommet så langt”, fortæller Merete Busk fra Sorø Roklub.

I alt har 111 6. og 7. klasser fra 45 skoler deltaget i Danmarks Stærkeste Klasse. Danmarks Stærkeste Klasse er en del af Dansk Forening for Rosports tre årige ungdomssatsning Robattle, der har modtaget 1,4 mio i støtte fra Nordea-fonden.

Eleverne fra Sorø Privatskole går nu i skarp træning hos Sorø Roklub, så ro-teknikken og de hurtige skift i en romaskine er helt på plads til landsfinalen den 17. juni.

Fakta

  • Sorø Privatskole er en selvejende institution med en 10-årig grundskole og 10. klasse samt en skolefritidsordning og juniorklub.
  • Sorø Privatskole er en skole med stolte traditioner og en lang historie. Sorø Privatskole blev grundlagt i 1887.
  • Indmeldelse af nye elever sker ved henvendelse til Sorø Privatskole. Der optages elever på alle klassetrin – såfremt der er plads.

roning