Seks elever fra Pedersborg Skole bygger boghule på Sorø Bibliotek. Det sker som led i et pilotprojekt om udviklingen af et helt nyt lejrskoletilbud til skoleklasser i hele landet, Projekt Huleby. Det meddeler Sorø Kommune i en pressemeddelelse:

Et enestående lejrskoletilbud til skoleelever fra hele landet. Et inspirationsunivers for huleentusiaster i alle aldre. Et helt unikt sted, hvor natur, kultur og håndværk går op i en højere enhed. Det kan blive fremtiden i Sorø Kommune, når Projekt Huleby bliver til virkelighed på Parnasgrunden ved Sorø Sø, måske allerede fra 2016.

Sorø Kommune er gået med i et pilotprojekt om etablering af en Huleby-lejrskole for skoleelever fra hele Danmark. Lejrskoleprojektet er inspireret af DR’s populære Hulebyg-serie, og planen er, at skoleklasser kan tage på en uges intens hulebyggelejr i Sorø, hvor de i samarbejde med professionelle hulemestre og med hjælp fra håndværkselever fra Selandia vil designe og bygge deres helt egne huler. Hulebyen kommer til at ligge i tilknytning til Parnas Aktivitetspark.

Pilotprojektet går løs til august, hvor en lokal skoleklasse fra Stenlille Skole deltager i landets første hulelejrskole.

Huleworkshop
De første spæde skridt tages allerede i denne uge, hvor Sorø Bibliotek og Sorø Kunstmuseum danner rammen om en tre dages huleworkshop. Her har hulemestre, designere og skoleelever sat hinanden stævne til tre intense dage, hvor de første huleprototyper og undervisningsmateriale skal udvikles og afprøves.

Seks elever fra 5. klasse på Pedersborg Skole skifter tirsdag, onsdag og torsdag i næste uge klasselokaler og iPads ud med sav, hammer, brædder og bøger og bygger i samarbejde med Hulemester Barlebo og hans hjælpere en boghule til Sorø Bibliotek.

Innovation, læring og natur
Borgmester Gert Jørgensen siger:

– Projekt Huleby er et spændende og anderledes koncept, der passer rigtig godt til Sorø. Projekt Huleby vil sætte Sorø Kommune på landkortet som et sted, hvor den pragtfulde natur danner rammen om innovativ læring og spændende partnerskaber. Det er et projekt med masser af potentiale, og jeg glæder mig til at være med til at indvie den første hule i næste uge.

Formand for Børn og undervisningsudvalget, Rolf Clausen, siger:

– Ideen om en Huleby-lejrskole er meget spændende, ikke mindst fordi den giver de mere praktisk orienterede elever nogle værdifulde oplevelser med de håndværksmæssige fag, som kan give mod på at tage ungdomsuddannelse på for eksempel Selandia eller ZBC senere hen. Det er et spændende og perspektivrigt samarbejde, som Sorø Kommunes skoler er gået med i her.

Mia Sørup, leder af Sorø Bibliotek, siger:

– Fra Sorø Biblioteks side er vi rigtig glade for at lægge hus til huleworkshoppen, og vi glæder os til at få vores helt egen, unikke boghule til glæde for de mange børn, som kommer på børnebiblioteket.

Den nye boghule bliver ikke kun til glæde for børn i Sorø Kommune. Boghulebyggeriet indgår nemlig i DR’s skoletjenestes hulebyggebank og vil kunne ses på DR’s hjemmeside.

Sorø Bibliotek
Sorø Bibliotek

Fakta om Projekt Huleby

• Projekt Huleby er et partnerskab mellem Huleby, Sorø Kommune, Parnas Aktivitetspark, Selandia Slagelse, Sorø Kunstmuseum, Louisestiftelsen v/ Kofoeds Skole, Dansk Metal, Stenlille Skole, Ung Sorø, SHJWorks, Sorø Bibliotek, ScienceTalenter m.fl.

• Pilotprojektet og den første hulelejrskole løber af stablen i august med deltagelse af en skoleklasse fra Stenlille Skole.

• På baggrund af pilotprojektet udvikles det endelige koncept for lejrskolen.

• Hulebyen kommer til at ligge i tilknytning til Parnas Aktivitetspark ved Sorø Sø.
Boghulen på Sorø Bibliotek indvies den 20. april kl. 15 på Sorø Bibliotek, Storgade 7, 4180 Sorø.