På det netop overståede repræsentantskabsmøde i DMU, Danmarks Motor Union, blev Sorø BMX Klub kåret til Årets BMX Klub 2012.

Gennem hele 2012 har Sorø BMX klub lagt alle kræfter i for, at blive en rigtig god BMX klub. Med en nytænkende bestyrelse og en masse engagerede frivillige er det lykkes klubben, at markere sig, som en særdeles attraktiv sportsklub. Og målet er nået. Sorø BMX har fået tildelt den fine titel som Årets BMX Klub 2012. ”Det er første gang i klubbens historie, at vi er indstillet til titlen og dermed er det ekstra flot, at vi går hen og får anerkendelse fra Hovedbestyrelsen i DMU. Samtidig er det et kæmpe skulderklap til alle de frivillige i klubben, der har været med til at yde en stor indsats i 2012,” udtaler Formand for Sorø BMX, Johnny Winter.

DMU’s begrundelse
Af Sportskommissionen i DMU blev der sagt følgende: ”Det afgørende for valget af Sorø BMX skyldes deres flotte landspokal, som de afholdt i august måned. Landspokalen var et flot, organiseret stævne på et højt niveau med mange tilskuere og deltagere. Dertil var banen på et yderst højt niveau. Sorø har også gjort sig positivt bemærket på anden vis. Måden som bestyrelsen griber tingene an på er nytænkende og anderledes. Det kommer især til udtryk i måden, de involverer forældrene på i klubben. Her bliver der blandt andet afholdt forældremøder, hvor forældrene får muligheden for at ytre sig.” Oven i denne anerkendelse valgte hovedbestyrelsen i DMU, at kåre klubben til Årets Klub 2012 i hele DMU.

Stor medlemstilgang i 2012
Noget at det Sorø BMX har gjort sig særligt bemærket på i 2012, er måden klubben har udviklet sig på. De har haft et stort fokus på at rekruttere nye medlemmer, samtidig med at de har haft fokus på fortsat at kunne tilbyde kvalitet og udfordringer i den daglige træning for de mere erfarne kørere. Resultatet viste sig i konkrete medaljer for de erfarne kørere, samt en stor tilstrømning af nye medlemmer.

Frivillige er velkomne
Måden dette arbejde er gjort på i 2012, vil fortsætte i den kommende sæson. Bestyrelsen forventer at klubben for første gang i klubbens historie, vil få mere end 100 medlemmer. Holdene og træningstiderne er planlagt på en sådan måde, at klubben er klar til at tage i mod endnu flere nye medlemmer. Dan Jensen fra bestyrelsen Sorø BMX Klub udtaler: ”Vi er i øjeblikket på udkig efter frivillige, der er friske på at deltage i træningen af vores nybegyndere. I denne sammenhæng er det nemlig ikke et krav, at man tidligere har kørt BMX. Men det er mere vigtigt, at man har fokus på at engagere de helt unge kørere.”

Mandag den 15. april 2013, tager klubben hul på den nye sæson. På klubbens hjemmeside, www.soroebmx.dk er det muligt at følge med i de forskellige hold og træningstider. ”Vi glæder os til igen, at byde alle velkommen på banen” slutter formand Johnny Winther.

 

Årets Klub Sorø