Af Stine Jenfort Henriksen, Formand for Stafet For Livet Sorø

Stafet for livet 2016

Som formand er jeg stolt og helt ubeskriveligt taknemmelig
Det har været et fantastisk døgn. En fantastisk proces med en overvældende god afslutning. 929 deltagere valgte at bakke op om Stafet for Livet i Sorø. Vi har sammen samlet mere end 200.000,- ind til kræftpatienter i Danmark. Det er mange penge. Pengene er vigtige, men for mig er det lige så vigtigt at opdage hvor stor tilslutning og opbakning der har været og er til arrangementet. Hvis det kun var pengene ville vi alle gå som indsamlere i stedet for. Dette arrangement handler om så meget mere. Om respekt, beundring, sammenhold og taknemmelighed. Det handler om Livet – og symbolikken bliver ikke mindre hvis man lige tænker over, hvor mange mennesker der i går trodsede den silende regn, og nærmest utrætteligt gik på banen helt til det aller sidste.

Fighterne er stafettens omdrejningspunkt og vi havde i år æren af 52 fighteres deltagelse
Vi vil gerne have endnu flere. Det fighterne gør ved deres deltagelse er bl.a. at aftabuisere kræft og skabe opmærksomhed omkring sygdommen. Ofte når vi taler om kræft, taler vi om sygdommen som en selvstændig ting, og mennesket træder i baggrunden for diganosen og forløbet. Det gør de gulklædte fightere op med. De øger opmærksomheden på mennesket samtidig med at de skaber endnu mere fokus på en sygdom vi alle bør være opmærksomme på.

Vi har endnu til gode i Sorø at have børnefightere tilmeldt
Det ville være en god ting hvis det var fordi de ikke fandtes, men det gør de. Og de fortjener lige så meget anerkendelse og respekt for deres kamp. Vi havde til gengæld dejligt mange børnedeltagere i stafetten. Det er om noget livsbekræftende, og det er for mig tydeligt bevis på at også børn har en social bevidsthed og føler glæde ved at deltage i et meningsfuldt fællesskab hvor de gør en forskel. Der er jo i realiteten lige så mange børn der er pårørende til kræftramte, som der er voksne. Dem skal vi ikke glemme i et så omfattende arrangement som dette. Derfor havde vore underholdningsansvarlige fået ideen med en særlig børnerunde. Børnenes eget fælles bidrag til sammenholdet. De deltagende børn var efterfølgende fyldt med stolthed. Det vil helt sikkert blive tilbagevendende.

Stafet for livet 2016

Dertil skal lægges at stafetten også fik lov at danne rammen om noget så livsbekræftende som et frieri, og mange lagde også mærke til et andet ungt par, som utrætteligt gik sammen på banen hånd i hånd i hele stafettens forløb.

Det er også værd at påpege, at sammenholdet ikke ophørte da det planlagte arrangement sluttede kl 13. Det havde været nærliggende at forestille sig at folk ville fordufte fra stafetpladsen hurtigere end hurtigt, og for at være ærlig var et også lidt forventningen blandt os i styregruppen. Men der blev vi gjort til skamme. Deltagere og frivillige hjalp i regnen, og i løbet af få timer var stafetpladsen ryddet ved fælles hjælp.

Jeg er formand og tegner stafetten, men det er ikke rimeligt at give mig æren
Stafetten havde intet været uden resten af styregruppen, og alle de frivillige der har hjulpet med stort og småt. Det er et kæmpe maskineri at afholde en stafet for mere end 900 mennesker. Det var ikke lykkedes uden det positive, befordrende samarbejde vi har haft i styregruppen.

Jeg er glad for og stolt af at være en del af Stafet for Livet i Sorø. Vi vil gerne være flere. Hvis nogen har ønsker om at deltage i arbejdet er de meget velkomne til uforpligtende informationsmøde den 11 januar 2017.

Stafet for Livet 2017 er fastlagt til den 9. og 10. september 2017. Behøver jeg at sige, at jeg glæder mig?

Vil du gerne vide mere om Stafet For Livet i Sorø, så læs mere her.