Det bliver garanteret en smuk søndag på Frederiksberg, når altsaxofonisten Christina von Bülow på Sorø Jazzfestivalens sidste dag den 27. juli går på scenen i det lille hyggelige spillested med de rødternede duge. ”Vesth Huset” hedder det – og det er netop ude vest på. Sorø har sit eget Frederiksberg, ved jernbanestationen lidt uden for selve byen. Spillestedet har dog sit navn efter musikeren Peter Vesth, som gennem 40 år har spillet folkemusik og bestyrede ViseVershuset i Tivoli. Vesthhuset byder året igennem mest på pop, folk og bluegrass, men jazzen rykker selvfølgelig ind, når der er festival.

Christina von Bülow
Christina von Bülow

Altsaxofonisten Christina von Bülow er en unik musiker, der ikke alene tryller de smukkeste toner frem af sit instrument, men også forstår at præsentere sin musik til største fryd for lytterne. Tonerne og fraseringerne har hun hentet hos de bedst tænkelige læremestre. Hun har været privat elev hos både Stan Getz og Lee Konitz. Og præsentationerne har hun siden dannelsen af sin første trio i 1994 med Jacob Fischer og Jens Skou stort set uafbrudt selv bestemt som initiativtager og kapelmester.

Forelsket i København
Således har Christina von Bülow i årenes løb med sin syngende sax manifesteret sig blandt de fineste udøvere af den ”klassiske” jazz. Undervejs har hun endda nået hit-status med bl.a. sin indsmigrende fortolkning af melodien ”Forelsket i København”, som Bent Fabricius-Bjerres skrev i 1960 til filmen af samme navn med Siw Malmquist i hovedrollen. Christina von Bülow er belønnet med anerkendelser som Danish Music Awards, Ben Webster prisen, Palæprisen og Bent Jædig prisen.

Til Sorø Jazzfestivalen har hun allieret sig med den italienskfødte guitarist Francesco Cigna. Med sin passion for den klassiske jazzguitars dybe, varme tone og sin sikre sans for swingende fraseringer er han blevet en efterspurgt musiker på den danske jazzscene, hvor han bl.a. har spillet med Tomas Franck, Ben Besiakov og Erik Ørum von Spreckelsen. Gruppen fuldendes af den allestedsnærværende elskelige bassist Hugo Rasmussen og trommeslageren Frands Rifbjerg.

Christina von Bülow(as) med Francesco Cigna (g), Hugo Rasmussen (b) og Frands Rifbjerg (dr).

Søndag 27. juli kl. 12.00

VESTH HUSET, Frederiksbergvej 22, 4180 Sorø. Reservation: tlf. 20 21 02 32, e-mail: jan-hansen@live.dk, www.vesthhuset.dk