Nu kan man måske snart komme til at nyde kaffe og kage med udsigt til Sorø Sø. Sorø Kommune har modtaget en ansøgning om dispensation til at indrette café med udendørsservering i bygningen ved siden af Molbechs Hus. Det viser sagsfremstillingen, som du kan læse her.

cafe sted (3)Bygningen på adressen Akademigrunden 9 bliver for tiden brugt til at opbevare byggematerialer, men på de ca. 12 kvadratmeter er der plads til en lille cafe med cafeborde, disk, minikøkken og kaffemaskine. Indenfor kan der kun være 2-3 gæster, men udenfor bliver der plads til 15 gæster på perlegrus under parasoller. Via en rampe får gæsterne adgang til toiletter. Cafeen vil også sælge praktiske pakkeløsninger med kaffe og kage, som man kan tage med rundt på en gåtur i Akademihaven.

Ansøgeren skal have en dispensation fra § 3.1 i Lokalplan nr. SK4, der bestemmer, at bygningen kun “må anvendes til offentlige formål, skolevirksomhed, kostskole, boliger, museum, administration, som byrådet vurderer hører naturligt til i området”. Lykkes det ansøger at få dispensation vil bindingsværket vil bygningen blive vedligeholdt med respekt for dens historie. Bygningens ejer, Stiftelsen Sorø Akademi, har godkendt, at der arbejdes videre med projektet.

Politikerne i Teknik- og miljø-udvalget behandler sagen på deres møde tirsdag den 10. maj.

 

cafe sted (6) cafe sted (2)