Bor du i Stenlille eller omegn? Så vil Sorø Kommune meget gerne have dig til at besøge www.soroe.dk/stenlille inden for de næste par uger. Fra den 16. april til den 7. maj gennemfører kommunen nemlig en undersøgelse om Stenlilles kvaliteter og udfordringer, og håbet er at rigtigt mange borgere inden for den tidligere Stenlille Kommunes grænser vil gå ind på hjemmesiden og give deres mening til kende.

Undersøgelsen udgør et vigtigt bidrag til den helhedsplan for Stenlille by, som Sorø Kommune er i gang med. Helhedsplanen skal handle om, hvordan Stenlille kan blive en bedre by at bo og arbejde i, og derfor er lokalområdets mening vigtig.

Planprojektet blev skudt i gang på et borgermøde i Stenlille Kulturhus midt i marts. Her blev ca. 60 borgere klogere på Sorø Kommunes tanker om helhedsplanen, og kommunen fik et væld af gode idéer til planen med hjem. Disse idéer er blevet brugt til at målrette den undersøgelse, der nu går i luften, og spørgeskemaet er også blevet kvalificeret af en lokal følgegruppe til projektet, som er blevet dannet efter borgermødet.

Kommunen er glad for den lokale opbakning, der allerede tegner sig i forhold til projektet. ”Det store fremmøde på borgermødet var en fornøjelse, og på vores første møde i følgegruppen mødte ikke mindre end 16 personer fra Stenlille-området op, fordi de gerne vil hjælpe os på vej med helhedsplanen”, fortæller planlægger Lene Eriksen, der er kommunens tovholder på projektet.

I forhold til spørgeskemaundersøgelsen er kommunen spændt på, hvor mange det lykkes at få i tale. ”Der ligger en udfordring i, at vi gerne vil nå ud til både de unge, de ældre og dem derimellem”, siger hun. Den brede målgruppe har gjort det vanskeligt at lave selve spørgeskemaet, og det er også svært at fange mange forskellige gruppers opmærksomhed, så flest mulige deltager i undersøgelsen.

Oveni er det en udfordring, at undersøgelsen gennemføres via internettet. Kommunen håber her, at folk i lokalområdet vil hjælpe hinanden, så der også kommer mange besvarelser fra både de lidt flyvske unge og fra ældre og andre, der ikke har internetadgang hjemme.

For de yngste kan det måske hjælpe lidt, at man kan deltage i undersøgelsen via en iPad eller tilsvarende, og er man ikke på internettet, kan man få hjælp til at deltage i undersøgelsen i Stenlille Kulturhus, når bogcaféen holder åbent tirsdage kl. 15-17 og lørdage kl. 10-12.

På hjemmesiden www.soroe.dk/stenlille, hvorfra der er adgang til undersøgelsen, kan man også finde en tidsplan for projektet og anden information om helhedsplanen.

Stenlille-borgere mødes
Stenlille-borgere mødes