En Danmarkspremiere på Sorø Jazzfestival var lige ved at gå i vasken. Den ny Tribute to Blakey Quintet skulle spille på Kongskilde, men driftsselskabet Kongskilde Friluftsgaard ApS blev i går meldt konkurs, og al aktivitet i restauranten er straks standset. Takket være stor imødekommenhed fra det skønne spillested Vesthhuset på Frederiksberg ved Sorø Jernbanestation gennemføres koncerten alligevel – til samme tid, med samme program og til samme pris.

Det var Kongskildes leder Rene Cruz, som mandag måtte give den triste meddelelse om konkursbegæringen. Den er i dag over for Sorø Jazzfestival bekræftet af Kongskildes ejer, Scan Con Group A/S i Nr. Alslev på Falster.

art blakeyDet er et helt nyt super messengerband, der nu i Vesthhuset præsenteres for første gang mandag eftermiddag. Fem af den danske jazzscenens dygtigste musikere hylder jazzikonet Art Blakey (1919-1990) med lyd, tempo og inderlighed, der virkelig får jazzens puls til at banke. De spiller ”Moanin”, ”Blues March”, ”Split Kicks” og andre af de skønne numre fra Art Blakey’s Jazz Messengers’ glansperiode fra 1950’erne og frem. Det er første klasses straight ahead jazz. Ren optur.

Kvintetten blev på trommeslageren Anders Mogensens initiativ samlet i forsommeren 2015 og har været i studiet for at indspille, men træder først nu på Sorø Jazzfestival frem til en live koncert. Tribute to Blakey Quintet består af trompetisten Mads la Cour, tenorsaxofonisten Claus Waidtløw, pianisten Heine Hansen, bassisten Daniel Franck og Anders Mogensen ved trommerne. De er hver for sig erfarne, efterspurgte og meget anerkendte danske jazzmusikere, som har spillet i et utal af sammenhænge med alverdens jazzmusikere – men aldrig med hinanden. Til gengæld har de fælles baggrund i det fynske jazzmiljø omkring Musikkonservatoriet i Odense, hvorfra de er uddannede og fire af dem i dag er undervisere. Så det er oplagt, at de swinger godt med hinanden om den fælles lyst til at dyrke messengerjazzen.

Art Blakey var en af jazzens helt store. Han anses for hard-bop genrens fader. Hans jazzmessengers fik verdensomspændende succes med det iørefaldende repertoire af kompositioner af bl.a. Dizzy Gillespie, Benny Golson, Bobby Timmons og Freddie Hubbard. Blakey gav også flere gange koncerter i Danmark til stor begejstring for det danske publikum.

Mandag den 20. juli kl. 14.00 Tribute to Blakey Quintet med Claus Waidtløw, tenorsax, Mads la Cour, trompet/flygelhorn, Heine Hansen, klaver, Daniel Franck, bas, og Anders Mogensen, trommer.

VESTHHUSET
Frederiksbergvej 22, 4180 Sorø
Entré: 100 kr. Entre incl. Frokostbuffet: 199 kr.
Reservation: tlf. 2021 0232, e-mail: jan-hansen@live.dk