Blæsten blæste Sydhavsregattaen på land på Maribo sø. Sorø vandt suverænt otterløbene.

Lørdagens kraftige blæsevejr gav store problemer med gennemførelse af Sydhavsregattaen på Maribo sø. Alle deltagende klubber blev berørt af de dårlige vindforhold og den kraftige blæst:

Sorø Roklubs 26 hold skulle i konkurrence hen over dagen med roere fra Bagsværd, DSR, KR, KVIK, Maribo, Næstved, Roskilde og Roklubben Viking.

Omkring middagstid blæste det så kraftigt at flere af de rohold der var på vandet fik vand i bådene, hvilket bevirkede af 3 af Sorøs db. scullere blev bordfyldt og søgte mod land ved kajakklubben sammen med bl.a. et firermandskab fra en af de øvrige klubber. Livreddere og dommere var på pletten og ydede kompetent assistance, således at alle kom sikkert på land og der blev taget hånd om materiellet.

Regattaen blev øjeblikkelig suspenderet og der blev efterfølgende holdt møde med de deltagende klubber. Dommernes oplæg var, at regattaen blev aflyst pga vejret alt. at firer og otterløbene blev roet på 500 meter distancen. Klubberne fik 10 min. til at tale med deres mandskaber og konklusionen blev, at regattaen blev gennemført med firer- og otterløbene på 500 meter distancen.

Sorøs damer roede db.firer og otter og blev nr. 3 og 4 i konkurrence med KVIK, KR og DSR samt Sorøs junior B roere. Dame otterløbet blev overraskende vundet af Sorøs talentfulde junior B-roere: Astrid Thougaard Steensberg, Ida Langkjær, Ida Brehmer, Ida Balslev, Molly Kaagaard, Annabelle Grønbech Ladik, Clara Gravfort, Line Schandorff, Andreas Sloth og med Jakob Lille-lund på styrmandsædet.

Sorø-herrerne vandt firer og otterløbet med Christian Mølvig, Marius Vaitekus, Thomas Larsen, Bjarne Hjorth, Martin Deela, Peter Lindblom, Peder Lillelund, Thomas Thougaard og med Anders Lindblom på styrmandssædet.