Sol, strand, sand og vand… der er fire flotte arrangementer i juni, heraf tre på Kongskilde Friluftsgård. 

Blå Flag Sorø 2015
Blå Flag, fisk på bål, livet i vandet og en god fortælling. Vi hejser det Blå Flag ved Tystrup Sø for at markere starten på badesæsonen. Sammen med personale og børn fra Sorø Kommunes institutioner går vi på jagt efter liv i vandet, tilbereder fisk på bål og får en god historie i børnehøjde fra historiefortæller Dorte Abrahamsen. Friluftsrådet og Sorø Kommune står for selve hejsningen af flaget. Fra Sorø Kommune deltager næstformand for Teknik og miljøudvalget Henrik Kjølby Pedersen og fra Friluftsrådet deltager Jørgen Erik Pedersen, som er medlem af Friluftsrådets kredsbestyrelse.

Hvornår: Torsdag den 4. juni kl. 14-16
Mødested: Frederikskilde Strand ved flagstangen
Transport: Bus 615 fra Sorø Busterminal stopper ved Kongskilde Friluftsgård kl. 13.10, derfra er der ca. 600 m til Frederikskilde Strand

Fuglesafari ved Tystrup sø
Vi går en tur for at høre på fuglenes aftensang midt i yngletiden. På turen vil vi give os rigtig god tid til at lytte efter fuglenes sang og kaldelyde, og Rolf Lehrmann fra Dansk Ornitologisk Forening vil hjælpe med at holde rede på de mange forskellige stemmer. Nogle fugle har allerede fået første kuld på vingerne, mens andre netop er ankommet fra syden. Nattergalen og Gulbugen har fortsat tid til at synge, mens magen ligger på reden. Skovspurvene og flagspætterne derimod har første kuld på vingerne og er i fuld gang med opfodringen. Hvis vi er heldige, kan vi se havørnen på vingerne over Tystrup Sø; dens unger er store og kræver megen mad, som fortrinsvis hentes på søen.
Turen er på cirka 4 km og ikke egnet for gangbesværede eller barnevogne.

Hvornår: Tirsdag den 9. juni kl. 18.30-21.00
Mødested: P-pladsen på Kongskilde Friluftsgård
Transport: Bus 615 fra Sorø Busterminal stopper ved Kongskilde Friluftsgård kl. 18.10

På jagt efter smådyr i vandet
Tag med på jagt efter smådyr i Møllesøen og Møllebækken. Måske møder vi vårfluelarven, der kan bygge sit eget transportable hus, vandkalve, der lammer sit bytte med gift, og rygsvømmere, hvis øjne kan se både bagud, til siden og fremad på én gang. Sammen med Kirsten Blicher Friis, naturvejleder på Kongskilde Friluftsgård, og Morten Kantsø, ferskvandsmedarbejder i Naturstyrelsen, kan du fiske med net og studere de mange små dyr. Vi slutter af med et besøg i det 4500 liter store akvarie, hvor du måske kan møde den glubske gedde og nogle af de andre fisk, der lever i søerne omkring Sorø.

Hvornår: Tirsdag den 23. juni OG tirsdag den 30. juni kl. 9.30-12.00
Mødested: Møllesøen ved Kongskilde Friluftsgård
Transport: Bus 484 fra Sorø Busterminal stopper ved Kongskilde Friluftsgård kl. 9.15

blaa_flag