Birgit Juel-Hansen ”flyvende” i ergometer – vender hjem som verdensmester

Sorø Roklubs seje og godt roende Birgit Juel-Hansen vender hjem som guldvinder ved Concept2 VM i Boston. Birgit roede ”hammergodt” i letvægtsklasse 55 -59 år. Birgit er lykkedes med sin træningsmæssige forberedelse, der har foregået i Sorø Roklub siden 28. januar sammen med sine trofaste romakkere.

Birgit rejste til Boston med DM og mesterskabsrekord fra 28. januar i kufferten. DM-vindertiden var under 7.52.1. Ved Concept2s Crash B VM var der tilmeldt 11 roere i letvægt 55 – 59 år. Birgit havde det som ”fluen i en flaske” fra starten og til mål på 2000 meter distancen – på intet tidspunkt blev hun truet af nogen af de øvrige 10 deltagere. Birgit kom i mål i 7.53.8 med nr. 2 Anne Eisenmenger på 2. pladsen i 7.59.8, mens Cindy Cole kom i mål i 8.01.2.

Birgit Juel-Hansen har deltaget i Boston 9 gange og vundet flere sølv- og bronzemedaljer – i år var hun i sit livs form og roede til ”den store hammer” og tog guldet!

Mesterskabet blev afviklet for 31. gang og havde 2224 deltagere fra hele verden i alderen 14 år og opefter – heriblandt mange roere med forskellige former for handicaps.

Verdensmesteren Birgit Juel-Hansen vender hjem til Sorø Roklub mandag – så hun kan nå at tage sig af træningen af ungdomsroerne kl. 16.30. Ungdomsroerne og flere voksne medlemmer står klar til at modtage og hylde hende