Det helt store nummer i den kommende Sorø Jazzfestival 19-26. juli 2015 er på forhånd en publikumssucces.

Ancher Grøn
Ancher Grøn

Præsentationen af et ægte big band med 17 musikere på scenen til at fremføre Duke Ellingtons originale repertoire har allerede en måned før koncerten fremkaldt så stor interesse, at samtlige 200 sæder i Victoria Teatrets store sal er reserverede. Sidste chance for at komme ind at lytte er eventuelle uafhentede billetter. De vil blive solgt 15 minutter før koncerten begynder den 23. juli kl. 15.00.

Koncerten har titlen ”Duke’s Place”. Det er den 72-årige jazzmusiker og kapelmester Ancher Grøn, som har samlet big bandet specielt til denne ene koncert i Sorø.

Der vil blive spillet jazzklassikere som ”Take The ‘A’-Train”, ”Sophisticated Lady”, ”In A Mellow Tone”, ”C-Jam Blues”, ”Cotton Tail” og ”Perdido” i Duke Ellingtons originale arrangementer, som Ancher Grøn har hentet frem fra sin skatkiste. Han fik dem i 1992 foræret af sønnen Mercer Ellington. Han boede i mange år indtil sin død i 1996 i København og var ven og kollega med Ancher Grøn.

Koncerten i Victoria Teatret har følgende stjernespækkede besætning:

Saxofoner: Jens Søndergaard, Anders Gårdmand, Thomas Larsen, Jan Harbeck, Marika Andersen.

Trompeter: Thomas Kjærgaard. Henrik Bolberg. Bjarke Nikolajsen, Carsten Larsen.

Tromboner: Steen Nikolaj Hansen, Mia Engsager, Kim Aagaard, Kevin Christensen.

Rytmegruppe: Søren Anker Nielsen, guitar/banjo, Thomas Bornøe, klaver, Jimmi Roger Pedersen, bas, og Ole Givskov, trommer.