En ung konge, der drømmer om at forene Norden.

En tysk prinsesse, der er tvunget til at gifte sig med ham.

En elskerinde, der er forbudt for ham.

Ruds Vedby Borgspil handler i år om Christian d. 2., som i 1513 bliver kronet til konge af Danmark og Norge. Han er en visionær leder med store planer om at modernisere landet og samle Norden, men hans ambitiøse reformer møder modstand fra det danske rigsråd.

Undervejs forelsker Christian sig i den smukke Dyveke, en ung pige fra Bergen i Norge, som – anledt af sin mor Sigbrit – flytter til Danmark som kongens elskerinde. Men deres forhold er forbudt, og Dyveke bliver myrdet under mystiske omstændigheder.

Kongen tvinges til at gifte sig med den purunge prinsesse Elisabeth af Habsburg, men hans kærlighed og savn til Dyveke forsvinder aldrig.

I 1520 erobrer kong Christian Sverige, men hans styre bliver mødt med kraftig modstand fra den svenske adel – en modstand, der få dage efter hans kroning fører til det Stocholmske blodbad.

Årets musical er en dramatisk fortælling om magt, kærlighed og politik, der giver et fascinerende indblik i kong Christian d. 2.s liv fra toppen af magten til faldet i vanære.

Musicalen har premiere d. 7. august og spiller efterfølgende 8., 9., 10., & 14., 15., 16.,17. august.

Vedbygårdspark er et af Danmarks smukkeste friluftsteatre. Borgspillet har siden 1989 opført friluftsteater på amfiscenen i Vedbygårds park, hvor de hver august leverer musicalmagi lige i hjertet af Vestsjælland!

Det hele startede allerede i 1988, hvor en gruppe kreative sjæle i Ruds Vedby mente, der var hårdt brug for mere kultur i den lille vestsjællandske landsby. Grundstenene til en ny teaterforening blev hurtigt lagt, og i 1989 blev det første borgspil så opført.

Gårdspladsen på Vedbygård dannede rammen, og med kyndig hjælp fra rutinerede teaterkræfter, hentet fra bl.a. Holbæk, blev forestillingerne med den lokalt forankrede historie et tilløbsstykke.

Læs mere og køb dine billetter på hjemmesiden: www.rudsvedbyborgspil.dk

Og følg Ruds Vedby Borgspil på Facebook