Torsdag den 18. august havde Ruds Vedby Friluftsbad besøg af en delegation fra Fanø, som ville høre om erfaringerne med biologisk rensning.

Der var trængsel ved bassinkanten, da politikere og embedsfolk fra Fanø torsdag var på besøg i Ruds Vedby Friluftsbad. Delegationen var på studiebesøg som led i forberedelsen af et stort anlægsprojekt på Fanø, hvor man over-vejer at etablere et friluftsbad baseret på samme biologiske rensningsmetoder som badet i Ruds Vedby.

Det er ikke første gang, at friluftsbadet tiltrækker sig opmærksomhed langvejs fra.

Dagen før mødtes det tværkommunale netværk for miljømyndigheder ved Friluftsbadet, og tidligere har også Vejle Idrætshøjskole været på besøg. Desuden har badet haft besøg af to delegationer fra London.

Ruds Vedby Friluftsbad er det første offentlige friluftsbad med biologisk rensning i Danmark, og derfor er erfaringerne i høj kurs. Søren Borup Jensen, som er Sorø Kommunes projektleder på etableringen af Friluftsbadet, siger:

– Nu har vi været i gang i to sæsoner, og anlægget lever til fulde op til vores forventninger. Den biologiske rensning fungerer godt, og det er mit klare indtryk, at brugerne er godt tilfredse med det nye bad. Herudover har vi reduceret vores energiforbrug markant, faktisk mere end vi forventede. Så jeg er meget positiv.

Kristine Kaas Krog, formand for Formand Erhverv-, Natur- og Teknikudvalget i Fanø Kommune siger:

– Det har længe været et stærkt ønske blandt borgerne på Fanø at få svømmefaciliteter på øen, så da vi hørte, at det har været muligt at reducere driftsomkostningerne betragteligt ved at etablere biologisk rensning, fik vi i byrådet straks lyst til at høre mere. Det er et utroligt spændende projekt, og spændende at Sorø Kommune har turdet være first movers inden for en ny teknologi. Det var dejligt at bade i friluftsbadet, og vi tager en masse god inspiration med hjem.