Ny køreplan giver bedre busforbindelser fra Sorø Station til erhvervsområdet i Pedersborg – og byder på timedrift til Holbæk via Stenlille.

Når Movia skifter køreplan den 15. december er der godt nyt til borgere, pendlere og virksomheder i Sorø Kommune.

Som noget nyt kommer der en bus fra Sorø Station til erhvervsområdet i Pedersborg der passer med det tog som ankommer vest fra til Sorø Station kl. 7.59. Det er godt nyt til alle der pendler til Sorø fra Slagelse, Korsør eller Fyn og som skal ind til Sorø by eller videre ud til erhvervsområdet. Rute 487 kommer til at afgå fra Sorø Station kl. 8.08 på alle skoledage.

Det bliver også lettere og hurtigere at komme til Holbæk. Rute 425s afgangstid er nemlig rykket et par minutter, så den korresponderer med ekspresbussen mellem Slagelse og Holbæk på Stenlille Station. Det betyder i praksis, at der kommer timedrift til Holbæk – og bedre forbindelser til virksomhederne i Stenmagle.

Borgerdialog sætter spor
– Bedre busforbindelser til Holbæk var et stærkt ønske på de borgermøder der blev holdt i Stenlille i forbindelse med helhedsplanen, så det er meget glædeligt at vi gennem en god dialog med Movia allerede fra den ny køreplan den 15. december kan byde den bedre forbindelse velkommen, siger borgmester Ivan Hansen.

– Det er meget glædeligt at vi nu får skabt bedre forbindelse til erhvervsområdet i Pedersborg. En direkte morgenbus der passer med toget vestfra har længe været et ønske fra virksomheder i Sorø by og i erhvervsområdet i Pedersborg, siger erhvervschef Niels-Henrik Glisbjerg.
Fakta
Fra den 15. december kører rute 487 fra Sorø Station kl. 8.08 på alle skoledage. Bussen følger 425’erens rute med stop ved akademiet, arkaden, byterminalen, dr. Kaarsbergsvej, Fulbyvej, Elmebjergvej/Motorvejen og Juliesmindevej.

movia