ucsjFor 6. år i træk slår University College Sjælland sin egen rekord i antallet af ansøgninger ved deadline for kvote 1 lørdag den 5. juli kl. 12. Sidste års enorme rekord overgås med 11 procent.

I år har UCSJ samlet modtaget 14.505 ansøgninger, hvilket er en stigning på 11 procent i forhold til de 13.017 modtagne ansøgninger i rekordåret 2014, hvor søgningen steg hele 24 procent. Også antallet af 1. prioritetsansøgninger stiger med 7 procent til 3.758 ansøgninger mod 3.526 i 2014. I alt har 9 ud af UCSJ’s 10 uddannelser øget søgning.

Kurven vender: søgning til læreruddannelsen stiger
Læreruddannelsen går frem med 14 procent i det samlede ansøgningstal. Efter et par år med faldende ansøgningstal til læreruddannelsen, ser det altså i år ud til, at kurven er vendt.

– Det er rigtig dejligt, at de unge igen vil være lærer, siger Camilla Wang, rektor på UCSJ.

– Det er så vigtigt, at der er masser af unge, der har lyst til at arbejde med børn og unges læring og trivsel. Vi ved, at en af de ting, de unge går op i, når de vælger uddannelse, er gode jobmuligheder. Rigtig mange af vores samarbejdskommuner melder, at de kommer til at mangle lærere i fremtiden. Med læreruddannelsen er der virkelig gode muligheder for at få et godt arbejdsliv i hele Region Sjælland.

Pædagoguddannelsen ligger på niveau med det tårnhøje antal ansøgninger i 2014, hvor søgningen til uddannelsen gik hele 24 procent op, og uddannelsen er således fortsat populær.

Årets højdespringer: Socialrådgiveruddannelsen
Med en stigning på 27 procent i antallet af førsteprioritetsansøgninger og 18 procent i det samlede antal ansøgninger, er socialrådgiveruddannelsen populær som aldrig før.

– Mange af de unge, der søger socialrådgiveruddannelsen har virkelig hjertet med i deres valg af studie. De brænder for faget, har et klart mål med uddannelsen og glæder sig til at komme ud og gøre en forskel for borgerne i Region Sjælland. Også socialrådgiveruddannelsen giver de unge rigtig gode jobmuligheder, siger UCSJ’s rektor, Camilla Wang.

Administrationsbachelor og Leisure Management stiger
Også UCSJ’s to yngste uddannelser oplever en stigning; uddannelsen til administrationsbachelor stiger med 20 procent i det samlede antal ansøgninger og Leisure Management får 10 procent flere førsteprioritetsansøgninger end sidste år:

– Det er fantastisk, at vores to nye uddannelser har fået så godt fodfæste, siger Camilla Wang.

– De tog begge et spring opad sidste år med hele 114 procent flere ansøgninger til administrationsbacheloruddannelsen og 24 procent flere til Leisure Management, så det er dejligt, at de begge har større søgning igen i år. De to uddannelser er med til at udklække dimittender, der kan varetage nogle spændende opgaver på det sjællandske jobmarked.

Sundhedsuddannelserne fortsat populære
Mange af UCSJ’s sundhedsuddannelser ser igen i år en stigning i ansøgertallet, hvilket er flot ovenpå sidste års rekordtal.

Sygeplejerskeuddannelsen er således populær som aldrig før, og selvom antallet af ansøgere steg med hele 45 procent sidste år, har UCSJ modtaget 23 procent flere ansøgninger i år.

Både ergoterapeut og fysioterapeut stiger i det samlede antal ansøgninger og ser en stigning på hhv. 15 og 14 procent i antallet af førsteprioritetsansøgninger. Bioanalytiker går ligeledes op, her med 10 procent flere førsteprioritetsansøgninger.

– Sidste år så vi en massiv stigning på sundhedsuddannelserne, så det er rigtig flot, at vi ser fortsat stigning på så mange af dem i år, siger Camilla Wang, rektor for UCSJ.

Kun professionsbachelor i Ernæring og sundhed oplever et fald i antallet af ansøgninger.

– Professionsbachelor i Ernæring og sundhed har i de seneste fået mange ansøgninger, og det ser nu ud til at ansøgningstallet er ved at stabilisere sig. I år er antallet af ansøgninger på niveau med 2013, hvor uddannelsen havde oplevet en stigning i søgningen i tre år i træk, så uddannelsen er stadig meget populær, siger UCSJ’s rektor, Camilla Wang.

Se listen over ansøgningstal her

Er du en af ansøgerne til UCSJ’s 10 uddannelser, skal du holde godt øje med din elektroniske postkasse torsdag den 30. juli fra kl. 00.01, hvor UCSJ begynder at sende svar ud til alle ansøgere.

Husk, at det stadig er muligt at søge ledige pladser fra den 30. juli. Hold øje med ucsj.dk, hvor de ledige pladser offentliggøres.

Om University College Sjælland
University College Sjælland er professionshøjskolen i Region Sjælland, som udbyder 10 mellemlange videregående uddannelser. University College Sjælland har 12.000 studerende og 650 medarbejdere fordelt på 6 lokationer. University College Sjælland har en omfattende efter- og videreuddannelse, kursus- og formidlingsaktivitet med flere tusinde studerende og deltagere på årsplan. Center for Undervisningsmidler Sjælland er en del af University College Sjælland, som servicerer skoler m.v. i hele Region Sjælland. Yderligere info www.ucsj.dk