I dag fortæller “indfødte” Anne Skonning Plasmann-Hansen om bylivet i Sorø. Anne er direktionssekretær/Executive P.A. hos Nilpeter A/S i Slagelse samt organisationsleder i den tyske koncern LR Health & Beauty Systems.

Hvad er det bedste ved at bo i Sorø?
Det bedste er simpelthen, at man her i Hjertet af Sjælland kan glæde sig over noget af Sjællands flotteste natur: Søer, skove, marker. Desuden er Sorø for mig en by fuld af nostalgi, eftersom jeg er født og opvokset her! Jeg har gået på Sorø Borger- & Realskole samt Sorø Akademi, hvor man jo naturligt tager del i hele den spændende historie omkring Sorø. Vi bor jo næsten på en ø… Sor-Ø; og jeg er her stadig! Efter at have været en del ude i verden har Sorø stadig mit hjerte.

Deltager du i det lokale foreningsliv?
Jeg har i hele min barn- og ungdom deltaget særdeles aktivt i Sorøs foreningsliv. Jeg er tidligere konkurrencegymnast og trampolinspringer og har specielt brugt uanede mængder af timer i diverse gymnastiksale via SOR gymnastikforening. Derudover har jeg – som mange andre unge dengang – deltaget i næsten alle former for aktiviteter på Ungdomsskolen. Mine børn er opvokset i Sorø, hvor jeg har fulgt dem tæt ved diverse aktiviteter: Håndbold, fodbold, gymnastik, showdance, spejderliv, ungdomsskole, teater, rollespil, osv osv ..

I dag er jeg aktivt medlem af Sorø Rotary Klub – og jeg kommer i Kroppens Hus på diverse hold, når jeg ikke er på rejse.

Har du en yndlingsbutik i midtbyen?
Ja! Flere! Men en varm, hed sommerdag er det helt sikkert Emils is, der trækker!

Hvad er dit indtryk af det nye Kunstmuseum?
Fantastisk! Passer perfekt til sine rammer og falder flot ind i sine omgivelser mod det bindingsværk-beklædte Bibliotek og det gamle kunstmuseum. Jeg har jo en helt speciel følelse omkring Sorø Bibliotek, som var rammen omkring store dele af mine forældres liv sammen, og dermed også mit liv. Kunstmuseet passer rigtigt fint til stedet – og falder naturligt sammen med de ”gamle bjælker” på Bibliotekets mure ud imod De unge Herrers Gaard, som var bolig for Chr. IV’s børn. Desuden er jeg meget imponeret over hele arkitekturen indvendig også. Specielt bemærker jeg det flotte ”stavgulv” – samt den smukke afdeling under taget til Ikonerne. Flere besøg værd!

Har du nogensinde været til koncert i Sorø?
Ja da! Både i Sorø Klosterkirke og Kulturcafé Ludvig!

Hvornår har du sidst været rundt om én af søerne?
Det er jo lige dér at jeg har et ømt punkt! Hvorfor er man ikke rundt om søerne lidt oftere? Tænk sig, man har så skøn natur lige uden for døren – og så benytter man sig ikke mere af det, end man gør! Sidste gang var rundt om Sorø Sø på Mountain-Bike i september – og et par dage efter, en gåtur rundt om Pedersborg Sø.

Har du planer om at fejre Kyndelmisse i Sorø?
Generelt tænker jeg ikke så meget på Kyndelmisse, som at det er noget, man ”fejrer” – men jeg deltager, hvis jeg er hjemme.

Hvad savner du i Sorø?
Jeg savner en mere dynamisk midtby – mere liv via specialforretninger. Blandt andet – selvom vi nu har fået rigtig mange dagligvarebutikker – kunne jeg rigtig godt tænke mig en KIWI-butik i Sorø – og den kunne jo ligeså godt ligge i midtbyen! Hvorfor ikke KIWI, når vi har alle andre? KIWI lægger særlig fokus på økologi og sundere varer til billigere priser. Derudover savner jeg lidt mere caféliv a la Vivaldi i Næstved, Ringsted og Slagelse.

Og sidst – men ikke mindst – savner jeg gadebelysning om aftenen/natten.

Anne Plasmann