Sorø Kunstmuseums arrangerer hver måned søndagscaféer med litterært eller musisk indhold, der perspektiverer museets kunsthistoriske fokus. Søndag den 2. februar kl. 14 læser Asta Olivia Nordenhof op af sin digtsamling det nemme og det ensomme.

Den unge forfatter er en af de mest omtalte og anmelderroste digtere på den danske litteraturscene netop nu. Hun har helt aktuelt modtaget Montanas Litteraturpris, og lige nu er hun nomineret til både Weekendavisens Litteraturpris og Politikens Litteraturpris.

Nordenhofs lyrik er præget af et brændende nærvær og en helt usædvanlig kraft. I det nemme og det ensomme fremviser Asta Olivia Nordenhof en lille intim verden. Hun skriver tilsyneladende direkte fra den privat erfarede barndom og ungdom og leger med det selvbiografiske, så grænserne mellem privat og offentligt ophæves. Teksterne fortæller om at blive forældreløs i en alder af 22, om indlæggelser på psykiatriske afdelinger, om sex, vold, kærlighed og død. Det er råt og ærligt uden filter, men Nordenhofs digte beretter også om den store skønhed, verden indeholder til trods for al smerten.

I begyndelsen af digtsamlingen lyder det:

“en våd græsplæne og mig
det bliver dejligt at træde ud på den
her dufter af ahorn

det nemme og det ensomme
ik dø for egen hånd
ik eje sig selv fuldstændig
det lovmæssige og pligterne
sørge for te og appelsiner til de syge
at livet kommer udefra

morgenens tidligste vand
nerverne er galere end jeg”

Bestil billetter til søndagscafeen pr. mail til butik@sorokunstmuseum.dk eller tlf. 57 83 22 29.

AstaOliviaNordenhof Foto
Asta Olivia Nordenhof. Foto: Albert Madsen