Anette Carlsen er indehaver af Sorø Apotek.

Hvordan plejer du at fejre Sankt Hans Aften?
Sankt Hans fejres altid i venners lag ved “Søen” (Haraldsted sø). Her grilles, i mørkningen tændes bålet, og der synges “Sanktehans, Sanktehans…….” på begge melodier – en af gangen!

Hvad er dit favoritsupermarked i Sorø Kommune?
Mit favoritsupermarked – skal det være i Sorø? Der er jo snart ikke flere tilbage. Men mit favoritsupermarked vil på grund af beliggenheden være Super Best på Ringstedvej.

Hvor tit bruger du genbrugspladsen i Sorø/Affald Plus?
Genbrugspladsen i Sorø anvender jeg kun arbejdsmæssigt. Og det er ca. 5-6 gange om året.

Hvis turister spurgte dig, hvad de skulle se i Sorø, hvad ville du så anbefale?
Hvis turister skulle spørge mig, hvad de skulle se her sommer i Sorø, må det absolut være Akademiet og Akademihaven samt en tur på søen med “Lille Claus”. Men jeg ville også anbefale vores flotte, nye kunstmuseum med ikonerne på øverste etage – og for interesserede i lægeplanter: Bursers Have. Vi har faktisk mange seværdige ting.

Hvilke attraktioner – hjemme og ude – har du selv planer om at se i løbet af sommeren?
I løbet af sommeren står den på en USA-rejse med børn og svigerbørn. Desuden en fødselsdagsfest på “Støvlet Katrine” og fremvisning af Sorø for mine gæster med “Lille Claus”

Har du planer om at høre nogle af koncerterne i Sorø Internationale Musikfestival?
Der er jo meget forskelligt at vælge imellem ved Sorø Internationale Musikfestival. Så mon ikke jeg falder ind til en af koncerterne. Det har jeg da gjort før.

Mener du kommunen mangler flere rundkørsler, og i givet fald hvor?
Jeg ved ikke rigtigt med rundkørsler. Det er ihvertfald et mareridt at skulle igennem to (meget tætliggende) hver morgen sammen med tung trafik.

Hvad sku’ det være?